Sad je izgleda gotovo, Murinjo ante portas!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 13.05.2016.
08:30
Izvor: Sportske.net

Mediji jutros u iščekivanju, izgleda da je sudbina Portugalca rešena!

BETA/AP Photo/Matt Dunham
BETA/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

"Skaj Italija", ali i poznati italijanski novinar, Tankredi Palmeri javljaju da je gotovo, Žoze Murinjo će biti novi menadžer Mančester Junajteda.

Izgleda da je klub prelomio posle poraza od Vest Hema, i ni eventualno osvojeni kup neće spasiti Van Gala.

Navodno potpisani predugovor stupa na snagu za vikend, posle meča poslednjeg kola, verovatno čitav posao neće biti objavljen pre finala protiv Kristal Palasa što je šansa da "Đavoli" osvoje trofej.

Sa druge strane, priča se da je Ed Vudvard uspeo da pobedi opoziciju u klubu, oličenu u Ser Aleksu i Bobiju Čarltonu, a na svojoj strani imaće navijače, velilka većina njih želi Murinja na klupi, jer veruje da to automatski znači uspeh.

"Posebni" je u Meksiku na kongresu FIFA, poručio je da se vraća na klupu, ali da ne zna ništa o Junajtedu. Jasno, niko mu ne veruje, a preko bare je stiglo Žozeovo peckanje na račun večitog rivala Beniteza.

"Real je okrenuo sezonu smenom trenera, Zidan sada u finalu ima veliku šansu da spasi godinu i učini je trijumfalnom, mnogo se promenilo od kada je seo na klupu", dodao je Murinjo, ispaljujući otrovnu strelicu u Benizeta.

Ali, vratimo se Junajtedu.

Pretpostavlja se da je Ser Aleks Ferguson na sastanku sa Poketinom informisao menadžera Totenhema da ne postoji šansa da sedne na klupu "Đavola", pa je sutradan Argentinac produžio ugovor sa "Pevcima".

Murinjo je imao ponudu Valensije koja je i dalje aktuelna, ali on želi da ostane u PL. Takođe, Pari Sen Žermen je rezervna kombinacija, no, i oni su informisani da se ne nadaju previše.

Možda bi nešto više moglo da se zna posle današnjeg sastanka Eda Vudvorda sa investitorima, ali će se "javna tajna" čuvati do kraja sezone.

Ostaje da vidimo njen ishod, za vikend Junajted igra protiv Burnmauta, uz pobedu, za četvrto mesto im je potrebno da Siti izgubi u Velsu od Svonsija. Domaćinu bodovi nisu potrebni, pa je jasno da su male šanse da se klub domogne četvrtog meta.

Ostaje kup, no to je slaba uteha, pa bi Van Gal godinu dana pre isteka ugovora trebalo da napusti "Old Traford".

Počinje era Žozea Murinja?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

110 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
YNWA forever
Sunday, 15.05.2016
15:12

Ma nece oni biti sampioni jos najmanje 5-6 godina,jer sada u igru ulazi Klop,a i vreme je da i Liverpool osvoi bar jedno 2-3 titule u PL....In Kllop we trust ,YNWA

avatar
Андер Ерера
Friday, 13.05.2016
20:49

Razumijem one koji ne žele Murinja, postoje opravdani razlozi. Međutim isti ti nikako da navedu, koga bi ako ne Murinja? Ostanak Van Gala? Ispali bi iz top 6 a ne top 4 naredne sezone. Gigs? Rizik sada kada je klubu najviše potrebno da se vrati u vrh, prije 2,3 godinu bi moglo proći. Anćeloti, Gvardiola, Konte, Klop, Poketino - svi imaju klubove.

avatar
Berba9
Saturday, 14.05.2016
12:12

Kuman iz Southamptona

avatar
Андер Ерера
Saturday, 14.05.2016
16:06

To je priličan rizik, a klub je 3 godine bez uspjeha i rizike sebi ne bi smio dozvoliti. nMora se Junajted vratiti u vrh, pa makar i na '3 godine' koliko ljudi tvrde da je Murinjov maksimum, jer bi, dok on bude blizu odlaska, mogli dovesti nekog drugog top menadžera (tad će valjda neko biti dostupan). nMislim da je najbolji recept raditi nešto kao Bajern, koji uvijek na vrijeme zna ko im je naredni menadžer. I Anćeloti će im vjerovatno otići 2019. ili tako nešto, a oni će spremno sve to dočekati i obezbijediti adekvatnu zamjenu.

avatar
Friday, 13.05.2016
18:48

Управа Јунајтеда се много нећка око његовог довођења (за шта не видим разлог), тако да боље ви изгубите финале ФА купа за сваки случај...

avatar
GoranB
Sunday, 15.05.2016
08:54

Ne verujem da su bas takvi amateri...novine pisu sve i svasta pa se stvara takva slika!Mislim da se informacije objavljuju ili ne objavljuju zbog mira unutar svlacionice!nZamisli da je pre sest meseci objavljeno da dolazi Murinjo,Mata,koji i ovako ne pruza ko zna kakve partije,bi se totalno pogubio i ko zna ko jos ko je siguran da kod Murinja nece igrati!!!

avatar
Paklena pomorandza
Friday, 13.05.2016
17:21

Daleko je ovo od zavrsenog posla,nemojte se iznenaditi ako ostane Van Gal,zato sto su vece sanse da on ostane no da dogje Murinjo.Bice smeha celo leto:Wudvord salje ponude za Nejmara,Milera,Lewandovskog,ete samo sto nije potpisao Grizman.Sve dok ne dogje trener ko zna sta hoce i koga hoce i Junajted ne imenuje sportskog direktora bice tmurno jos mnogo nad O.T.Ali za to verujte vlasnici i investitori ne brine,sve dok koka nosi zlatna jaja njima je dobar i LVG i Wudvord,bas njih zabole za trofeje i zelje navijaca,pjur biznis.I kada ce vise da prestanu sa mesetarenjem Ferguson i Carlton?!Ostavite klub na miru,idite sa unucima ili igrajte golf.Dosta nam je jedan trener po izboru Fergusona i Carltona,vidjeli smo kako je sve to proslo sa Mojesom.Ferguson vise brize za svoju ostavstinu no za buducnost kluba,zato je njemu trebao instant napadac kao Van Persi da bi otisao sa titulom,ako je mario vise on bi doveo Lewandovskog,al je to vise istorija i druga prica.

avatar
Friday, 13.05.2016
18:48

Огромно појачање би био Гризман!

avatar
MANUTD
Friday, 13.05.2016
20:49

Kakav si ti strucnjak, ispada da znas o fudbalu vise od Aleksa Fergusona. To su obicne gluposti i medijska nagadjanja u koja ti verujes, Ferguson je veliki Murinjov prijatelj pre svega, ne bi ga sabotirao s obzirom na to ali ajde ti si upucen i sve znas.

avatar
brekbaCh
Friday, 13.05.2016
17:06

Egoista najgori. On bi preuzeo i Arsenal i Votford sada, samo ako obezbede dovoljno novca da se pojacaju, sve to samo da bi napakostio Celsiju koji ga je sa razlogom otpustio. A napricao se prica kako se oseca kao kod kuce, koliko voli klub i ostalo. Jako licemerno i egoisticno da odmah na kraju iste sezone u kojoj je trenirao Celsi preuzme velikog rivala, a sigurno ima dobrih ponuda sa strane.

avatar
Андер Ерера
Friday, 13.05.2016
20:10

Valjda ti je jasno da je Murinju Junajted klub koji želi da trenira još od 2004. ili 2005. Nikad nije isključivao mogućnost da vodi Junajted, dok je bio u Interu najviše je govorio o tome koliko poštuje klub i Ser Aleksa.n Mislim da je Junajted jedini klub i Ferguson jedini trener kojem nije uputio neke teške riječi, kao što je pričao svašta za Arsenal, Liverpul, Beniteza, Vengera itd.

avatar
mrancic
Saturday, 14.05.2016
16:39

Murinjo se bori da vodi Junajted jer zna o kakvom se klubu radi.Paklena pomorandža jedan od retkih koji smatra da Junajted mora uvek od 1. do 3. mesta jer je to klub koji trebs da bude na nivou Barse,Reala i Bajerna.Van Gal to ne misli.Zato je i Skols potpuno u pravu.

avatar
MANUTD
Friday, 13.05.2016
20:50

Nije Junajted rival celsiju, Junajted je daleko iznad istog, uostalom to je i sam Murinjo rekao dok je bio u celsiju.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 13.05.2016
17:03

Nadam se da je na pragu vrata ispred provalije a ne OT-a! Nula od čoveka, taktička neznalica kojoj se filozofija igre svodi na večni bunker! Što dalje od Junajteda nesrećo, Vudvorde odlazi! GGMU!

avatar
Андер Ерера
Friday, 13.05.2016
20:20

Ako je Murinjo 'nula od čovjeka' šta je Gigs koji je, ako se ne varam, tvoj favorit za menadžera? Ali iskreno.nJa mislim da je Gigs onda 5x lošiji čovjek od njega, jer ono što je uradio bratu nema opravdanja. Dobiću minuse od braće Junajtedovaca ali eto.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 14.05.2016
08:29

Murinjo je 0 ali i Gigs je 0,i da, varaš se... Ne želim ni jednog ni jednog ni drugog na klupi Junajteda... Moja želja je neko ko igra atraktivan ali i učinkovit fudbal, tipa Poketino, Valverde, Bjelsa, itd... Što se Gigsa tiče, nikad mu ne bi dao šansu pre Skolsa jer nema šlifa za trenerski posao dok po meni Skolsi ima!

avatar
ADIS-M-UNTD
Friday, 13.05.2016
15:28

ako je ovo tacno onda ce biti jako zanimljivo pratiti transfere i koga ce sve mou.dovesti jer znamo da on puno ne luta vec ide po top igrace naravno koji su dostupni. a ako i nisu bitno je da on ubjedi puknes otkupnu klauzulu i to je to. sad mogu ocekivati i ibrahimovica,matica,ozila,varana,benzemu,higuaina itd sve su to igraci kojima je vec bio trener. a isto tako ce napraviti cistku u junajtedu vjerovatno mata,fela,valensija,kerik,lingard mozda i blind jer on nece biti stoper a gledajuci imamo guzvu na lijevom beku. bice jako zanimljivo.

avatar
brekbaCh
Friday, 13.05.2016
17:01

Ja cu ti reci koga ce dovesti.. kucaj u Guglu Jorge Mendes i vidi kome je sve agent. Samo iz te liste ce dolaziti igraci, van te liste, niko.

avatar
Volem Vosu
Friday, 13.05.2016
17:57

Murinjo ne luta? Djilobodji,Baba?

avatar
The KING(guapo)
Friday, 13.05.2016
14:32

Rasford zavrsio karijeru u Junajtedu,od Murinja ostalo ime i njegovo nasledje to je drugi covek,Junajted je poslednji njegov top klub!

avatar
MarkoDjordjevic
Friday, 13.05.2016
16:32

U po koliko da ce UTD sledece sezone da bude ispred Celsija na tabeli ?

avatar
MarkoDjordjevic
Friday, 13.05.2016
19:09

Pa hajde da se kladimo onda ako sam smesan ? :)

avatar
The KING(guapo)
Friday, 13.05.2016
16:39

Daj nemoj da si smesan Konte je miljama ispred Murinja,a imamo i jaci igracki kadar od Junajteda!

avatar
MANUTD
Friday, 13.05.2016
13:57

Murinjo ako dodje u Junajted to ce za njega predstavljati ispunjenje sna, covek obozava Junajted, sto se da zakljuciti iz njegovih prethodnih izjava. Nikada nije prozivao trenere Junajteda, niti je kada lose pricao o istom kao sto je to radio sa luzerskim klubovima poput liverpula. Morace da promeni neke svoje navike, pre svega nece biti tog defanzivnog fudbala i morace da igra sa decom iz akademije u suprotnom ce ga huk sa Old Traforda ugasiti( cist primer pocetak ove sezone i Van Galove pobede koje su naisle na neodobravanje publike zbog dosadne igre).

avatar
äxwell
Friday, 13.05.2016
14:47

Jao jesmo nadmeni. Ako stvarno mislis da Murinjo moze igrati napadacki fudbal onda si jos jednom dokazao da nemas pojma o fudbalu. Mjenjacete vi svoje navike i sviracete kako vam on naredi..Cuj to mi smo taj klub i nas se mora slusati...joooooooj protjera me u wc..

avatar
Андер Ерера
Friday, 13.05.2016
20:27

Igrale su Murinjove ekipe i lijep fudbal, Čelzi je prvi dio prošle sezone igrao atraktivno, u drugom dijelu su počeli igrati na rezultat.

avatar
Volem Vosu
Friday, 13.05.2016
18:00

Napadacki fudbal dovodi ljude na stadione,defanzivni trofeje u vitrine. Murinjo je olicenje defanzivnog fudbala. A koliko je Real dao u sezoni sa njim? Pa i da si ti tamo bio dao bi isto jer se Levanteu i Rajo Valjekanu lako trpaju golovi.

avatar
MANUTD
Friday, 13.05.2016
15:14

Ne Murinjo sa 22 trofeja u karijeri ne zna da igra napadacki fudbal, vazno da Klop sa svojih 5 trofeja zna i moze sve i da je on najbolji trener na svetu. Mozes li mi reci koliko golova je postigao Real Madrid pod Murinjom u sezoni 2011-12? Toliko, sad se gubi.

avatar
King of Manchesterr
Friday, 13.05.2016
13:43

Neka dodje Murinjo,pa sta ako bude dobar samo prve dve sezone?nBarem ce iza sebe ostaviti dobre igrace,koje samo on moze da dovede.

avatar
AfricaLoF
Friday, 13.05.2016
12:35

Naravno, poznato je da je Murinjo osoba koja zna bljesnuti u prve dve sezone, dok u trecoj vec dolazi do raspada timskog duha. Misljenja sam da je ovo odlicno za ovaj brod zvani Junajted koji godinama vec luta. Odlicno za prve dve godine. Kako ce dalje biti, videcemo.

avatar
Martial999
Friday, 13.05.2016
12:15

Подржавао сам Ван Гала до скоро мислио сам да може да направи нешто, али није могао ништа превише је тврдоглав и покушава нешто што зна да у Енглеској не може да прође, али су га реално и повреде фудбалера пратиле, 5 утакмица за целу сезону нам нису били сви играчи на располагању.nВолео сам да дође Покетино али од тога нема ништа, нисам ни против Муриња али до је решење за кратко време, али то значи и моментално враћање Манчестера тамо где му је и место.

avatar
Igorr
Friday, 13.05.2016
12:15

Biće to tužan dan za navijače Junajteda, kada ovaj čoek dođe na klupu. Koliko još nisko možemo pasti posle Fergusona?

avatar
mrancic
Friday, 13.05.2016
14:03

A ko je po tebi dostojan za klub xa koji i ja navijam.Murinja ne volim ali je on među najboljim na svetu.A i prekinuće sećanje na dane se Fergijem što je dobro.Život ide dalje.

avatar
Paisley is back
Friday, 13.05.2016
20:28

Dovoljno nisko da dodjete na svoje mesto.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 13.05.2016
12:08

sta li se mesa toliko ovaj ferguson vise nije u klubu i hoce on da donosi neke odluke...kad se vec toliko mesa nije trebao da odlazi sa mesta trenera trebao je da trenira junajted dok ne umre pored terena

avatar
GoranB
Friday, 13.05.2016
11:58

Nisam bas za Murinja al realno gledano,nemamo ni puno izbora (mozda ranije Anceloti)!!!nPoketino radi dobar posao ali verovatno ljudima u klubu ne uliva poverenje a posle tri ocajne sezone instant uspeh je preko potreban..a to Murinjo moze! Takodje zna i sa privuce igrace (al isto tako i unisti) !!! Sve u svemu Van Gal mora otici,utakmica sa Vest Hemom je bila overa!!

avatar
mrancic
Friday, 13.05.2016
14:05

Murinjo nema manje od 3. mesta.A u Čelziju su ga bojkotovali.Siguran sam da xa razliku od Van Gala zna gde dolazi.

avatar
GoranB
Friday, 13.05.2016
15:28

Videcemo...nDa li uopste i dolazi!

avatar
Ajde?
Friday, 13.05.2016
11:29

Mančester Junajted bi ovim potezom pao najniže. Posle jednog Fergusona, preko Mojesa i izgubljenog Van Gala, sad dovode ovog uličara. Nikad nisam voleo Junajted, ali sam ih uvek poštovao kao fudbalsku veličinu, ali posle ovoga...

avatar
Igorr
Friday, 13.05.2016
12:14

Dugogodišnji sam navijač Junajteda ali potpisujem sve što si napisao!

avatar
Скаузерлија
Friday, 13.05.2016
12:39

Не волим га ни ја али мислим да је тренерчина. Мислиш да ће још ниже пасти зато што је овај лош човек или како? Не капирам баш најбоље на шта алудираш. Елабориши, леба ти...

avatar
Igor Grobar
Friday, 13.05.2016
11:18

U prevodu malo casovi iz istorije, Murinjo je pred vratima.

avatar
RvN10
Friday, 13.05.2016
10:22

Ajde vise,ili budi ili ne...Vise mi je preko glave listanja twitera ,i citanja Murinjo je ce biti menadzer ManUtda ,Murinjo nece biti menadzer..

avatar
Martial11
Friday, 13.05.2016
10:19

Imao sam veliko povjerenje u Van Galaa, ali nije nista napravio. Izmisljao igračima pozicije, tjerao svoju tvrdoglavost koja ce ga na kraju kostat. Nadam se da ce osvojit Fa Cup i produzi dalje, Mourinho bi bio idealan za United, donio bi on uspjeh vrlo brzo.

avatar
Steph22
Friday, 13.05.2016
09:56

Ne vrejujem da cu ovo napisati, ali mozda bi bilo bolje da ne osvojimo kup, cisto da jos brze daju otkaz LVG-u.

avatar
Taribo West
Friday, 13.05.2016
09:34

Baš me zanika kako će to izgledati. Verujem da će Murinjo vratiti Junajted u vrh engleskog i evropskog fudbala. Junajted ima sasvim solidan igrački kadar, uz par pojačanja po Murinjovom ukusu i eto borbe za titulu. Igrači kojima dolaze najbolje fudbalske godine: Herera, Šnajderlin, de Hea, Darmjan, Roho, Džons, Blind, Smoling pa onda mladi: Marsijal, Rašford, Lingard, Depaj, Šou, Fosu-Mensah, Varela... Tu su i Januzaj i Pereira koji bi mogli eksplodirati kod Murinja. Vođa ekipe bi i dalje mogao biti Runi dok će Mata i Felaini letiti iz ekipe, verovatno još nekolicina...

avatar
Metallica
Friday, 13.05.2016
13:12

Murinjo nije bas poznat po forsiranju mladih igraca..

avatar
mrancic
Friday, 13.05.2016
14:08

Nigde ih nije imao a u MU ih ima.Malo će i da podlegne pritisku Fergija i Čarltona.

avatar
Red Legend
Friday, 13.05.2016
09:23

Murinjo i Matic u Junajtedu 99%..provjerena informacija koju sam dobio prije 10ak dana, ali sacekajmo dok se ne ozvanici...

avatar
scylla98
Friday, 13.05.2016
17:45

Ja se ne bih bunio, taman da zameni vremesnog Kerika.

avatar
Андер Ерера
Friday, 13.05.2016
20:38

Ako nije tajna, gdje si je dobio, od nekoga ko zna Matića ili takvo nešto?

avatar
Аполо
Friday, 13.05.2016
09:22

Bezi Van Gal, daleko ti lepa kuca.

avatar
Igorr
Friday, 13.05.2016
12:17

Bolje da nam ostane Van Gal, nego da dođe Murinjo.

avatar
Vardar Wolf Kennel
Friday, 13.05.2016
09:06
avatar
Alex DeLarge
Friday, 13.05.2016
09:01

Mozda to ne izgleda tako iz ove perspektive, ali mislim da bi Poketino bio najbolja solucija na duge staze.... Murinjo ovu klupu smatra krunom karijere, to se da zakljuciti iz njegovih izjava jos od dolaska u Englesku. Dodajte na to i stigmu totalnog brodoloma sa Celsijem, on ce dati 120% sebe da uspe. To znaci i da se verovatnoca da ce praviti gluposti i brukati klub na konferencijama povecava. Uspeha ce sigurno biti, barem u prve dve sezone, ali cemo vrlo verovatno gledati najruzniji fudbal u istoriji. Grcka 2004. ce biti samba za to...

avatar
dushanseelny
Friday, 13.05.2016
11:36

Druze ne moze ruznije od ovoga sto Junajted sad igra..

avatar
Igorr
Friday, 13.05.2016
12:17

Murinjo je NAJGORE moguće rešenje, čak i gore od Van Gala. U najboljem slučaju Murinjo će nakon 4 godine ostaviti rasulu i 2-3 trofeja! Konkurencija jača nego ikad, prosuo se u Čelsiju i ne vidim šta to može da donese Junajtedu. Ove klince će da uništi.

avatar
Friday, 13.05.2016
08:55

Ako je istina sad ste jebali ježa u ledja.

avatar
mrancic
Friday, 13.05.2016
14:17

Pa nije Junajted nacionalni klub pa da pokupi sve najbolje oko sebe.Bajern?Svetski klub i najpokvareniji.Više od Sitija i Reala.