Sad ceo svet zna ko su MK Donsi!

Autor: Miloš Marković
sreda 27.08.2014.
09:10
Izvor: Sportske.net

Zahvaljujući ubedljivoj i nadasve neverovatnoj pobedi nad jednim od najpopularnijih i najvećih klubova na svetu, MK Donsi su napravili podvig epskih razmera, sa neverovatnim marketinškim obimom.

Beta/AP Photo/PA, Nick Potts
Beta/AP Photo/PA, Nick Potts

Povezane vesti

Nema bolje reklame, boljeg načina da svet čuje za vas, od toga da pobedite jedan od najvećih klubova na svetu.

Više je nego jasno, Mančester Junajted je duže vreme u krizi, šok terapija dovođenja čeličnog generala još uvek ne daje rezultate, ali ništa od toga ne umanjuje epski podvig koji je načinio klub iz trećeg ranga fudbalskog sistema Engleske.

Sa 4 gola u protivničkoj mreži, MK Donsi su učinili da njihovo ime odzvanja duboko u noć, da i oni koje ne interesuje i ne zanima preterano engleski fudbal čuju i saznaju za ovaj maleni klub. Sam svoj PR, bolji marketinški trik nisu mogli da im donesu ni milioni funti.

Da bismo ovaj podvig stavili u perspektivu modernih fudbalskih tekovina, shvatićete intenzitet trijumfa kada saznate da kompletan igrački kadar ovog kluba godišnje primi novca koliko zaradi samo Vejn Runi.

MK Donsi kao klub koji postoji svega deset godina, na ovaj način je načinio najveću pobedu u istoriji kluba. Neki će pokušati da umanje trijumf rekavši da je kapital Kup takmičenje u kome Premijerligaši izvore obično rezervne timove, ipak u situaciji u kojoj se nalazi Junajted nije imao taj luksuz.

Mediji, novine i navijači reagovali su jednoliko.

„Na kraju sramne večeri za Mančester Junajted, navijači malenog MK Donsa veselo su poručivali sa tribina 'Više niste vi poznati'. Junajted više ne uliva strah u kosti, nije to više onaj zastrašujući tim, nije više organizovan, nije više pun samopouzdanja.“, piše britanski Telegraf.

Dejli Mejl ističe da je čak i Dejvid Mojes u ovom takmičenju uspeo da stigne do polufinala.

„Luj Van Gal nije uspeo da stigne ni do treće runde, kamenčići koji su od početka njegovog boravka spoticali tim pretvorili su se u snažnu lavinu.“, izveštava pomenuti izvor.

Holanđanin je svestan šta se desilo, znajući njegov karakter, pisanja medija i javnosti neće ga pokolebati. Ipak, snaga žute ostrvske štampe slamala je i jače od njega...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke