Rutinska pobeda Arsenala u derbiju

Autor: Janko Glavonjić
subota 14.03.2015.
17:54
Izvor: Sportske.net

Arsenal je savladao Vest Hem sa 3:0 u subotnjem derbiju Premijer lige. Londonski rival je arhiviran, svi su spremni za Monako!

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Prvu priliku domaćin je imao u 4. minutu, Volkot je izašao sam pred Adrijana, ali je oklevao, pa je Kolins uspeo da ga izblokira. U 15. minutu priliku je imao Sančez posle sjajnog centaršuta Čembersa, ali je Adrijan odlično odbranio.

U 21. minutu Vest Hem je imao svoju prvu priliku. Džarvis je uposlio Nolana, koji je šutirao iz prve, ali je Ospina sjajno intervenisao. Šest minuta kasnije ponovo je sjajan centaršut Čembersa kreirao priliku za domaće, šutirao je Remzi, ali je ponovo Adrijan bio na pravom mestu.

U 43. minutu Sančez je ponovo bio u prilici, Adrijan je intervenisao, lopta se odbila do Volkota koji je bio u jako dobroj poziciji, ali je šutirao preko gola. Ipak, u poslednjim trenucima prvog poluvremena Žiru je krunisao dominaciju Arsenala lepim golom.

Francuz je jako precizno šutirao iskosa sa leve strane, lopta je pogodila desnu stativu gola Adrijana i odbila se u mrežu.

U 58. minutu Vest Hem je imao najbolju priliku na meču. Posle kornera Vest Hema odbrana Arsenala nije najbolje intervenisala, lopta se odbila do Džarvisa koji je imao čistu situaciju ali je šutirao preko gola.

Odmah zatim je arbitar Kris Foj zbog povrede lista morao da napusti igru, a zamenio ga je četvrti sudija Dejvis.

U 68. minutu Arsenal je imao priliku da završi posao, ali su se domaći igrači prekombinovali i Remzi je uputio loš udarac ka golu protivnika.

Ipak, deset minuta kasnije je Remzi ispravio svoju grešku i postigao drugi gol za Arsenal. Sjajni dupli pas sa Žiruom je završen na najbolji mogući način, sada nije bilo greške.

Tri minuta kasnije prednost je postala još ubedljivija, ponovo sjajan dupli pas Žirua i ovoga puta Kasorle, na drugoj stativi je spreman bio Flamini i rutinski poslao loptu u praznu mrežu.

Meč je završen rezultatom 3:0, a u ostalim susretima koji su počeli u 16h Lester i Hal su odigrali 0:0, Aston Vila je zabeležila važnu pobedu na gostovanju Sanderlendu sa čak 0:4, dok je Vest Brom savladao Stouk sa 1:0.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke