Ruski milijarder plaća dugovanja Kapelu!

Autor: Beta Beta
petak 06.02.2015.
08:05
Izvor: Beta

Ruski milijarder Ališer Usmanov platiće dugovanja Fudbalskog saveza prema selektoru reprezentacije Fabiju Kapelu, preneli su danas ruski mediji.

Beta/AP Photo/Ronald Zak
Beta/AP Photo/Ronald Zak

Povezane vesti

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko tražio je od 61-godišnjeg biznismena da Fudbalskom savezu "obezbedi subvencionisani kredit" od 400 miliona rubalja, odnoso 39,23 miliona funti.

"Oko sat vremena smo razgovarali sa Ališerom Usmanovim i uspeli smo da rešimo stvar. Kao građaninu Rusije i njemu bi bilo neprijatno da mi kao zemlja koja će organizovati naredno Svetsko prvenstvo, ne možemo da plaćamo selektora državnog tima", rekao je Mutko za novinsku agenciju RBC-Sport.

Ruski mediji naveli su da Savez duguje Kapelu i generalnom menadžeru reprezentacije Oresteu Chinkiniju oko 600 miliona rubalja. Oni su poslednji put primili platu u junu prošle godine.

Magazin Forbs proglasio je Usmanova najbogatijim čovekom Rusije u prošloj godini, a njegovo bogatstvo procenjuje se na 12 milijardi funti.

Izvori bliski Usmanovu rekli su da je on pre Svetskog prvenstva 2014. godine poklonio Fudbalskom savezu Rusije 300 miliona rubalja, odnosno 29,5 miliona funti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke