Rusi vole zemlje Beneluksa, Mitrov gol nedovoljan!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 26.02.2015.
19:53
Izvor: Sportske.net

Ekipe Zenita i Dinama iz Moskve su prošle u narednu fazu Lige Evrope savladavši PSV i Anderleht. Aleksandar Mitrović strelac vodećeg gola.

Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky
Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Povezane vesti

Gol Aleksandra Mitrovića nije bio dovoljan ekipi Anderlehta da prođe u narednu fazu Lige Evrope. Njegova ekipa je imala prednost na gostovanju Dinamu iz Moskve, ali su Rusi uspeli da preokrenu rezultat.

Prvo je Kozlov u 47. minutu odmah vratio nadu domaćima da mogu do naredne faze, šutirao je veoma jako sa nekih 25 metara, a golman gostiju nije uspeo da odbrani ovaj udarac.

Dosuđen je u 67. minutu jedan diskutabilan penal za Dinamo, igrači Anderlehta su opkolili sudiju, a Kokorin je promašio penal. Ipak, na mestu je bio Jusupov koji šalje loptu u mrežu nakon što je Kokorin pogodio stativu iz penala i odvodi Dinamo u osminu finala.

Do kraja utakmice Dinamo je postigao još jedan gol, bio je sam finiš meča kada su fudbaleri Anderlehta krenuli na sve ili ništa, a dobili su ovo drugo. Gol je postigao Kevin Kuranji i tako postavio konačan rezultat - 3:1.

Da podsetimo, prvi meč je završen rezultatom 0:0.

U osmini finala gledaćemo i Zenit koji je lagano savladao PSV u drugom meču rezultatom 3:0, nakon što je i prvu utakmicu rešio u svoju korist (0:1).

Nakon sjajne akcije Rondon je na asistenciju Denija poslao loptu u nebranjenu mrežu i tako postavio konačan rezultat prvog poluvremena, da bi odmah početkom drugog Hulk doveo svoju ekipu u vođstvo od 2:0 fenomenalnim udarcem desnom nogom.

Nade PSV-a su nestale kada je De Jong promašio penal u 61. minutu meča, da bi konačan rezultat postavio Rondon svojim drugim golom nakon šuta Hulka i loše reakcije golmana Zoeta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke