Rusi i Gruzijci protiv prijema Kosova u UEFA, a onda je Mutko iznenadio izjavom!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.05.2016.
14:03
Izvor: Sportske.net

Kao što se i očekivalo, podršku Srbiji juče na Kongresu UEFA između ostalih dao je i predstavniik Rusije, ali posle svega usledila je pomirljiva izjava ruskog ministra sporta Vitalija Mutka.

BETA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File
BETA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Povezane vesti

Kao što već znate, ukupno 28 delegata juče je na Kongresu UEFA dalo podršku prijemu Kosova u UEFA, dva glasa su uzdržana, a 24 je glasalo protiv, među njima i predstavnik Rusije.

Međutim, ono što je izazvalo pažnju posle svega, a mnoge i iznenadilo na ovim prostorima jeste izjava ruskog ministra sporta Vitalija Mutka, koji je zaključio da je jučerašnji prijem Kosova u UEFA i pored kršenja Statuta zapravo - ''demokratski'' postupak.

''Rusija nije podržala odluku Kongresa da se Kosovo priključi članstvu u UEFA. Ipak, ovo je demokratija i odluka većine i ona mora da se sprovodi'',
izjavio je Mutko.

Ostaje sada veliko pitanje da li će se Rusija protiviti učešću reprezentacije Kosova u kvalifikacijama za Mondijal koji sama organizuje, s obzirom da je izvestan i prijem Kosova u FIFA.

Dodajmo još i da se posle jučerašnjeg Kongresa oglasio i predsednik FS Gruzije Levan Kobijašvili.

''Sledeći spoljnu politiku Gruzije, mi nismo podržali prijem Kosova u UEFA. Protiv su glasale 24 zemlje, uključujući i našu'', izjavio je Kobijašvili, ali i dodao da će Gruzija ovu odluku poštovati, bez obzira što se sa njim ne slaže.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Thursday, 05.05.2016
02:48

Па ко је нама крив што смо ово допустили? Па, ми сами. Нико други нам није могао бити већи непријатељ од нас самих. Тако ни Руси неће бити већи Срби од нас Срба. Такође, што би се Рус нервирао око Космета, када га је наша власт предала. Молим вас да ми објавите коментар.

avatar
Fair Play
Wednesday, 04.05.2016
20:26

Šta vam nije jasno ljudi..? Kosovo više nije naše i to moramo da prihvatimo kako bi se sutra nadali da nam se vrati. Za svaku pravdu treba vremena, treba se pomiriti s tim, čuvati naše ljude dole i čekati da se kolo sreće opet okrene..

avatar
Torr
Wednesday, 04.05.2016
15:09

Mi Srbi dok ne shvatimo da nemamo prijatelja u svetu, kasno ce nam biti. Srbija zemlja jeftine radne snage, e to smo mi.

avatar
Jadranka
Wednesday, 04.05.2016
14:58

I šta je tu čudno i ZAŠTO proizvodite problem, NAMEĆUĆI lični stav da je ruski ministar sporta ZASTRANIO!? Gospodin Vitalij Mutko je samo PONOVIO činjenično stanje - a to je da je VEĆINA glasala ZA - pa shodno tome manjina MORA, po PS-u da poštuje odluku većine.
Isto obrazloženje je došlo i od strane Gruzije.
Dakle, nije problem u izjavi predstavnika Rusije (koja nije POMIRLJIVA, kako vi to NAMEĆETE!) već u čelnim ljudima UEFA koji su DOZVOLILI kršenje STATUTA - a to je PRVI i najvažniji NAMERNI korak u ovom zamešateljstvu.
Drugim rečima, ista politika koja se vodi od istih onih koji su NEZAKONITO stvorili tzv. republiku Kosova.
I dokle ćete da očekujete da Rusi budu veći Srbi od samih Srba, a mi se pri tom ponašamo suprotno, poltronski prema istima???
Autoru Darku - ubuduće budite profesionalac po slovu Kodeksa novinara, ne manipulišite LIČNIM stavovima tamo gde NIŠTA nije sporno! Pogotovu NE na MEĐUDRŽAVNOM NIVOU!!!