''Rurski derbi'' razočarao navijače!

Autor: Darko Mitrović
subota 29.10.2016.
20:24
Izvor: Sportske.net

Dortmund i Šalke ostali dužni navijačima. Na kraju, za nijansu zadovoljniji gosti.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Subotnji program u Bundesligi obeležio je duel Dortmunda i Šalkea u ''Rurskom derbiju'', pred više od 80.000 gledalaca, ali akteri nisu bili na željenom nivou.

Završeno je bez golova, rezultatom 0:0, ali i bez mnogo uzbuđenja
.

Prvo poluvreme nije opravdalo epitet derbija - ni golova, ni pravih prilika, drugih 45 minuta bilo je sadržajnije, ali nedovoljno u odnosu na ono što se očekivalo od velikih rvala.

Domaći tim je bio znatno konkretniji i opasniji pred golom gostiju, ali je Šalke sa našim Matijom Nastasićem u startnoj postavi uspevao da se odbrani.

Veoma blizu vođstvu ''Milioneri'' su bili u 53. minutu, kada je Osman Dembele odlično šutirao, ali je prečka spasila goste.

Dvadeset minuta kasnije u veoma izglednoj prilici našao se i Mario Gece, a najboji strelac Dortmunda Obamejang je tek u 81. minutu uspeo ozbiljnije da pripreti golu Farmana.

Ni on nije uspeo da ga savlada, trener Tuhel je u finišu pokušao i sa Šurleom umesto Kagave, ali ni to mu nije donelo rezultat.

Dortmund tako ni u četvrtoj uzastopnoj utakmici u Bundesligi nije uspeo da trijumfuje, a ni Šalke nije uspeo da se značajnije odmakne od začelja tabele.

A kada su u pitanju rezultati ostalih današnjih mečeva devetog kola, možete ih pročitati OVDE.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke