Runi u sredini terena - Sjajna odluka!

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 28.12.2014.
17:08
Izvor: Sportske.net

Vejn Runi u poslednjih nekoliko mečeva igra u sredini terena. Njegova produktivnost nije opala, a igra Junajteda je mnogo povezanija. Fabio Kapelo je pohvalio Van Gala na ovakvoj trenerskoj viziji.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Mančester Junajted danas nije uspeo da savlada Totenhem, ali je igra u većem delu meča bila dobra.

Protiv Njukasla je Runi bio fantastičan, a Fabio Kapelo je upravo na osnovu te utakmice nahvalio Engleza, ali i njegovog trenera, Luja Van Gala.

"Postaviti Runija u vezni red je sjajna odluka, koja je puno toga donela Van Galu. Runi ima instinkt napadača, ali ima i sjajno dodavanje, pregled igre i tehniku i takav igrač je mnogo opasniji kada igra u veznom redu", tvrdi Kapelo.

Italijanski stručnjak ističe da bi za Runija i bilo bolje da trajno igra napadačkog veznog, pošto više nije brz kao ranije.

"Runi je u mladosti bio jedan od najbržih igrača na svetu. Sa godinama se to naravno gubi, pa bi on trebalo trajno da igra defanzivnije. Ipak, i dalje je najopasniji iz drugog plana, kada prodorom i šutom može da napravi štete protivniku.

Siguran sam da Van Gal sve to zna i da će ga koristiti na najbolji mogući način
", istakao je Kapelo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
crroasan
Sunday, 28.12.2014
18:37

Svaka vama cast sa sportskih. Kad covjek obrati paznju, vi sigurno dnevno 30-tak vijesti uploadujete. Neke napisane neke prepisane, al sve u svemu super. Ne znam samo zasto nema vise onih clanaka u fokusu. Tamo je bilo strasnih tekstova :) bravo ;)