Runi priznao: "Bio sam ljut na Fergija"

  • 10. oktobar 2013.

  • 09:36

  • Izvor: Sportske.net

Engleski internacionalac je po prvi put u javnosti progovorio o spekulacijama koje su kolale krajem prošlesezone i tokom čitavog leta.


Foto: beta

Premešten iz napada u središnji red, Vejn Runi je priznao da se naljutio na Ser Aleksa Fergusona, te da nije želeo da igra na sredini terena.

Upravo je Fergijeva odluka da Runija premesti u sredinu postala i kamen spoticanja, te i razlog zbog kojeg je došlo do pogoršanja u odnosu njih dvojice.

„Nisam dobijao priliku da igram u napadu. Iako smatram da sam igrao dobro na sredini, nisam želeo tu da budem.“

„Svi u klubu su znali da je napad mesto gde se najbolje osećam i zbog toga sam bio razočaran jer mi je rečeno da igram u veznom redu iako to nisam želeo.“, rekao je Runi.

Požrtvovan za svoj tim, Runi je prihvatio odluku, sve do trenutka dok nije odlučio da bude 'sebičan', kako sam kaže.

„Uvek ću dati sve od sebe za tim, to uvek radim. Ipak, dođe trenutak u karijeri kada morate da budete malo sebični i mislite prvo na sebe. U prošlosti nisam imao nikakvih problema da igram na različitim pozicijama, ali sam smatrao da zaslužujem mesto u napadu.“

„Normlano, bio sam razočaran i možda je to i uticalo na moju igru. Možda ću, kada malo budem stariji, kada mi noge otežaju, ponovo zaigrati na sredini terena.“, rekao je Runi.

Inače, tehnički gledano, Runi je protekle sezone nastupao na šest različitih pozicija u timu, a prvi raskol sa Fergijem došao je u nokaut fazi Lige šampiona, kada je Runi ostavljen na klupi za meč protiv Real Madrida.

Svoje zagarantovano mesto u itmu izgubio je zbog Robina Van Persija, ali čini se da je pod Dejvidom Mojesom, ponovo pronašao svoje mesto pod suncem.


Komentari

blog comments powered by Disqus s

Digital Day

VESTI PO KLUBOVIMA

Murinjova crna trojka

Murinjo je izgubio od tri ekipe na 'Stamford Bridžu' - od Barse, Bazela i sada Sanderlenda. Interesantno, sva tri meča završena su rezultatom 1:2, nakon Čelsijevog vođstva od 1:0.

3

U Fokusu

Barsa - Kad zaturiš svrhu...

Sigurno da Barselona nije izgubila kurs plovidbe preko noći. Takođe, dugo putovanje u susret plutajućoj santi ne mora da se završi katastrofom. Klub mora da definiše ono što želi i da se priseti da je na početku bila igra, pa tek onda naplata uspeha...

Dalje...

Glas naroda

"Večiti", svaka bi vas birtija poželela!

Formula je sledeća, ko je dalje od državnih jasli piše saopštenja, onaj drugi odgovara sa visine. Onda se umeša savez sa opštim mestima, pa neko poviče "privatizacija" i svi se razbeže. Umesto zaključka, prisetite se kako je izgledao jesenji derbi.

Dalje...