Runi, plašiš li se 'Enfilda'?

Autor: Miloš Marković
petak 20.03.2015.
11:26
Izvor: Sportske.net

Niko kao Runi ne doživljava meč sa Liverpulom, 'Enfild' je mesto na kome se kapiten Junajteda jednostavno 'parališe'.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Pre nego što se zapitate o čemu se radi u ovom tekstu, setite se jedne stvari.

Vejn Runi je rođen u Liverpulu, u plavoj strani tog grada, od malih nogu je navijao za tim sa Gudisona. Kao dečak koji je kao školarac zabeležio rekordnih 72 pogodaka u sezoni na školskom gradskom nivou, rekord koji je bio aktivan do 2010. godine, Vejn Runi je kroz Everton ostvario svoje snove.

U Evertonu je postao profesionalni fudbaler, najmlađi strelac u istoriji Premijer Lige, drugi najmlađi prvotimac u istoriji Evertona, najmlađi strelac Karamela takođe.

Izgradio je karijeru za ponos, Engleska ima malo boljih fudbalskih brendova nego što je Runijev.

Ne treba posebno naglašavati da kao navijač Evertona Vejn Runi ima poseban odnos prema klubu sa 'Enfilda'. Ako i nije mrzeo Redse kao igrač 'blizanca' Evertona kako ih često nazivaju, netrpeljivost mu se usadila u DNK prelaskom u Junajted.

Kapiten kluba sa 'Old Traforda' na poseban način doživljava mečeve sa najvećim rivalom.

U motivaciju ne treba sumnjati, Runi je čovek koji sebe troši na neverovatan način, fudbaler koji se ne štedi ni protiv koga, naročito ne protiv Liverpula. Ipak, problem postoji, 'Enfild' je bacio kletvu na dečka iz Liverpula.

Kao napadač koji je na putu da sruši rekord Bobija Čarltona od 249 golova za Junajted, Vejn Runi ima neshvatljivo loš učinak protiv Liverpula na 'Enfildu'. Kop ume da zamađija Runija, koji je na ukupno 10 utakmica protiv Redsa postigao svega 1 gol.

Ukupno 745 minuta, devet udaraca ka golu, 7 stvorenih prilika, jedna asistencija, ali i samo JEDAN gol. 

runi

Mizeran učinak.

Sećate se, jedini gol na Enfildu postigao je u svom prvom nastupu na gostovanju Liverpulu, 2005. godine, u minimalnoj pobedi svog tima.


Od tog herojskog nastupa ga jednostavno neće.

No, pre nego što se duboko zamislite, morate imati na umu da Runi JESTE igrač za velike utakmice, u tome nije problem.

Naime, Runi je u najvećem engleskom derbiju ukupno postigao 11 golova do sada, impresivniji je podatak da je, recimo, protiv Arsenala postigao čak 14 golova.

Runijeva patnja na 'Enfildu' samo slikovito opisuje učinak komopletne ekipe.

Na šest poslednjih gostovanja na 'Enfildu' u svim takmičenjima, Junajted je pobedio svega dva puta. Četiri puta je Junajted poražen, dve su završene remijem. Nedeljna će biti od posebne važnosti, remi nikome nije u planu.

U motive ne treba sumnjati, videćemo kako će se Runi izboriti sa pritiskom, naročito sada, kada je protiv Totenhema potvrdio da je u dobroj golgeterskoj formi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke