Runi ide na klupu?

Autor: Nikola Miloradović
subota 24.09.2016.
11:45
Izvor: Sportske.net

Murinjo tvrdi da je njegov kapiten podlegao pritisku medija i da će morati da ga odmori.

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Iako je Vejn Runi izjavio da se ne obazire previše na kritike i da su ti "samo gluposti", njegov trener tvrdi drugačije.

Žoze Murinjo smatra da je njegov fudbaler povređen kritikama medija i da bi zbog toga mogao na "hlađenje".

Portugalac je izjavio da će u subotu birati isključivo po zasluzi a na po reputaciji.

"Iskreno, mislim da smo u poslednje vreme videli dva Vejna, jednog pre utakmice sa Slovačkom i jednog posle.

I naravno, ne krivim Sema, ni najmanje. Krivim ljude koji su nakon utakmice Engleske i Slovačke bili prestrogi prema nekome ko je veoma važan igrač u istoriji engleskog fudbala. On je kapiten reprezentacije i najbolji strelac u istoriji Engleske.

Mislim da su mnogi preterali sa kritikama ali i dalje verujem da veliki momak, kao što je on, mora snažno da se suoči sa tim
", izjavio je Murinjo.

Runi je kritikovan zbog slabih partija pre svega u dresu Junajteda, ne toliko reprezentacije i Murinjo se brine da sve to ipak pogađa njegovog kapitena.

"Svako je drugačiji i svaka osoba analizira stvari na svoj način. Neko čita svaku reč o sebi, dok neko ne čita. Sve zavisi.

Nekoga to pogađa, nekoga ne. U pitanju su i porodice, mediji ne shvataju da iza svakog igrača stoji porodica, deca, roditelji, žene i devojke. Ljudi zaboravljaju da svako reaguje na drugačiji način. Način na koji porodica reaguje, svakako utiče na to kako će i sam fudbaler odregovati
", rekao je Murinjo.

"Ipak, svestan sam toga da je to deo vaše kulture i deo kulture ove zemlje. Znam, uprkos tome što nisam Englez jer sam proveo mnoge godine ovde, da je to jedan od razloga za loše rezultate Engleske na Svetskim i Evropskim prvenstvima", dodao je Portugalac.

Runi je imao zagarantovano mesto u timo pod van Galom, prosto jer je kapiten, ali je Murinjo rekao da to nije slučaj i sa njim te da će odličiti da li će Runi igrati protiv Lestera.

"Vejn je moj kapiten, ali u fudbalu, svako je jednak, pa ako bude morao da ide na klupu, ići će na klupu ili ako bude morao da ostane kod kuće, ostaće kod kuće", objasnio je Murinjo.

"Ali sve to ne znači da svom igraču ne verujete i da imate problem. To uopšte nije slučaj. Mi nemamo nikakvih problema", dodao je bivši strateg Čelsija, Intera i madridskog Reala.

"I dalje mislim da je sve to deo posla. Morate sa tim da se nosite i morate biti svesni da ste veoma srećni što se nalazite ovde. Morate biti veoma srećni ako ste trener Mančester junajteda, igrač Mančester junajteda, fizioterapeut Mančester junajteda, doktor Mančester junajteda, čovek za dresove Mančester junajteda", dodao je "Posebni".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BancheS_Arsenal
Saturday, 24.09.2016
12:34

Tamo je gde treba da bude

avatar
Manipulator
Saturday, 24.09.2016
12:33

UTD se raspada.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 24.09.2016
12:27

Daj boze,igrao sam 1u1

avatar
Berba9
Saturday, 24.09.2016
12:17

De geanValencia Baily Blind ShawnCarrick PogbanMiki Mata RashfordnZlatan

avatar
Ashburton Grove
Saturday, 24.09.2016
12:13

Otarasiće se on Runija čim mu se ukaže prilika...

avatar
Pep Guardiola
Saturday, 24.09.2016
12:08

Njegovo vrijeme je proslo prije tri godine.

avatar
Saturday, 24.09.2016
13:21

Daj ne lupaj molim te , ako je neko dobar igrac on moze dobro da igra i sa 20 a i sa 30 god , a kad kazes ''njegovo vreme'' je proslo to znaci da se penzionisao ili ga bukvalno ti penzionises , proslo je vreme Roberto Baggio-a,Ronalda,Ronaldinha,Roberto Carlos-a,Zidana,Beckhama,Raul-a,Van Bastena i td , to su igraci nebeske klase i njihovo vreme je proslo jer su zavrsili sa fudbalom , a Runi JOS UVEK igra fudbal i samo da se otrgne od ovih kritika i bice kao i pre , Runi je klasa , tako su i Pantelica kritikovali pa je u Hertha-i procvetao i u Ajax-u je bio masinerija , tako da ako mislis da si ispao pametan tom izjavom evo tebra ja ti kazem da nisi , sigurno si neki klinja koji voli C.Ronalda(Penalda) , Messi-ja(Pessi-ja) i Neymara (devojcica) , osvrni se malo na fudbal gledaj sve igrace i sve timove pa ces ukapirati sta je fudbal i sta je smisao fudbala , a ne samo Barsa i Real , tako da tebra idi malo analiziraj bolje fudbal pa dodji ovde da pises , ne samo tebi nego svima koji ovako ''lupnu'' neku glupost i njima cu da razjasnim SPORT FUDBAL i smisao FUDBALA , i nemoj te Pes i Fifu da uporedjujete sa ovim hahaha :D

avatar
Pep Guardiola
Saturday, 24.09.2016
19:27

Hahahah.Nisam ocekivao takav odgovor.Mislim da ti ne pratis PL pa ne znas da Runi vec 3 sezone ne moze sastaviti dvije dobre utakmice.

avatar
MAN RED
Saturday, 24.09.2016
12:05

Možda sam lud ja i dalje verujem da Runi nije za staro gvožđe,za Kinu,MLS,ne živi se od stare slave i Vejn je u lošoj formi i mora biti na klupi neko vreme i to mora da podnese kapitenski.Takođe vredno je napomenuti da su jedino Runi i Kerik ostali jedino iz one neustrašive generacije Mančestera,a Mančester je klub u kojem se legende poštuju!

avatar
Monday, 26.09.2016
12:39

Bravo , objasnio si !!!

avatar
Direktor Marjanovic
Saturday, 24.09.2016
12:02

Jedino logicno je da sedne na klupu

avatar
Special One
Saturday, 24.09.2016
12:00

Nadam se danas formaciji 4-3-3 Herrera,Fellaini i Pogba u vezi, krila Rashford i Mata ilk Miki, i u špicu Ibra. Ne znam kako može tvrditi da su gluposti kad je čovjek očajan, od početka sezone lik jedino sto je dobro uradio je ona asistencija za Rashford protiv Hulla sve ostalo očajno, već dvije godine zreo za klupu, njegova igra, napad-odbrana-napad sad ostavlja posljedice. Jednostavno se istrošio, on srcem o dušom želi ali noge više ne mogu, Jose je pametan o neće dozvoliti takve igre.

avatar
Saturday, 24.09.2016
11:53

pametna odluka Murinja ... ovako treba prva postava da izgleda De Hea Smoling ( nazalost) Baili onda Valensija i So Snajderling Pogba isred njega pa onda tri ispred njega Marsijal levo desno Rasford u sredini Mhtarijan i u spicu Zlaja :D

avatar
Liverpulovac
Saturday, 24.09.2016
11:59

Marsijal povredjen, a sa So- om ima javnu prepirku i nece ga uvrstiti u tim skoro sigurno(a ima i malu povredu).

avatar
Saturday, 24.09.2016
22:19

ja sam napisao kako bi trebali da igraju,nisam znao da je So povredjen,mada to nije nista cudno za njega..a za Marsijala sam mislio da ce igrati,jer povreda nije delovala strasno...ali tu postavu koju sam napisao trebala bi da igra cesce :D

avatar
MANUTD
Saturday, 24.09.2016
12:46

So ne igra zbog povrede, ne zbog prepirke. Murinjo voli Soa, hteo ga je i u celsiju.

avatar
gunner11
Saturday, 24.09.2016
12:03

Mislim da Erera zaslzuje da dobije vecu minutazu ,igrac koji pravi razliku kad igra .Dobar je u napadu ali odradjuje odlican posao u odbrani i veoma je borben igrac

avatar
nikola nikola1
Saturday, 24.09.2016
11:52

Precenjen igrac!