Rositer - Novi "Stivi Dži"?

Autor: Boris Jovanović
sreda 24.09.2014.
12:20
Izvor: Sportske.net

Kad je Džerard debitovao za prvi tim Liverpula, Džordan Rositer je imao svega 18 meseci. Zbog čega nikoga nije briga to što je kao klinac navijao za gradskog rivala?

Beta/AP Photo/PA, Peter Byrne
Beta/AP Photo/PA, Peter Byrne

Povezane vesti

Rositer je u klupskoj akademiji od svoje šeste godine, a to što je bio "plav" kao klinac nikoga ne bi trebalo da brine. Nekoliko idola "Kopa" među njima i takve legende kao Raš i Fauler su navijali za Everton kao klinci.

Posle sinoćnjeg gola protiv Boroa, Rositer je drugi najmlađi strelac u istoriji Redsa, a zanimljivo da je za 15. rođendan  obukao dres Liverpula igrajući za selekciju do 18 godina!

Robi Fauler mu je stavio breme na leđa, kada je tvitovao da bi momak mogao da bude Džerardov naslednik. Bilo je to 2013. u omladinskoj Ligi šampiona, odnosno "Next gen" seriji kada je Liverpul razbio milanski Inter sa 4:1.

Džordan je čudo od deteta, kako drugačije objasniti činjenicu da je sa 16 postao kapiten selekcije do 18 godina, a da je već 19 puta igrao za mladi tim Redsa, selekciju do 21 godine?

Zvanično je proglašen za najboljeg igrača Liverpulove akademije, ugovor je potpisao u martu, bio je na klupi protiv Čelsija i Hala prošle godine, a za prvu ekipu je debitovao u prijateljskoj utakmici sa Prestonom prošlog leta.

Nastupao je za englesku reprezentaciju do 17 godina, bio kapiten selekcije do 16, koja je savladala Škote u Viktori Šildu.

Jedini čovek koji je bio strelac za Liverpul, a da je bio mlađi od Rositera je Majki Oven koji je dao gol sa 17 godina i 143 dana. Od sinoć je Rositer na drugom mestu, od legendarnog Ovena je bio stariji 40 dana.



I Džejmi Karager kaže da Džordan podseća na mladog Džerarda, ima odličnu pas igru, dobro igra obema noga, ima izuzetnu radnu etiku. Svakako da je to veliko breme za mladog momka, ali ne treba se plašiti da će izgoreti.

Naime, Rodžers ove godine planira da ga pušta uglavnom u Liga kupu, a nastaviće da igra za mladi tim, kapiten je ekipe koja je u omladinskoj Ligi šampiona startovala pobedom od 4:0 protiv bugarskog Ludogoreca.

Džordan Rositer, Liverpulova nada za budućnost!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke