RONALDOV ŠOU - Real na pragu finala!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.05.2017.
22:37
Izvor: Sportske.net

Prva zvezda Real Madrida zasijala je kada je bilo najvažnije i dovela svoj tim jako blizu plasmanu u finale Lige šampiona. Real Madrid na "Kalderon" nosi kapitalnu prednost.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Aktuelni šampion Evrope zakoračio je u finale Lige šampiona nakon prvog meča sa Atletiko Madridom, pošto je na "Santijago Bernabeu" izvojevao pobedu bez primljenog gola.

Real Madrid je u prvom polufinalnom meču sa gradskim rivalom slavio rezultatom 3:0 (1:0) pa će naredne srede imati veliku prednost u revanšu koji se igra na "Visente Kalderonu".

Gosti su utakmicu otvorili jako loše, tokom prvih petnaestak minuta Atletiko je pravio mnogo grešaka u defanzivnim zadacima, a Real je uspeo da iskoristi tu činjenicu.

Golu Kristijana Ronalda u desetom minutu prethodila je sporna situacija jer je Portugalac bio u ofsajd poziciji prilikom prvog ubacivanja lopte u kazneni prostor, a u nastavku akcije je upravo Ronaldo smestio loptu iza leđa Jana Oblaka.

Vodeći pogodak Reala pogledajte OVDE!

Može biti da će u Atletiku negodovati zbog pomenute situacije, ali to neće promeniti ništa u činjenici da je Kristijano Ronaldo golom u 10. minutu stigao do svog PEDESETOG pogotka u eliminacionoj fazi Lige šampiona što je apsolutni rekord takmičenja.

Do odlaska na odmor bilo je još nekoliko zanimljivih situacija, Atletiko je zapretio Gameira, dok je Karim Beznema bio jako blizu postizanja gola koji bi se pamtio kao jedan od najlepših ali su "makazice" završile tik preko prečke.

Petnaest minuta pre kraja prvog dela Dijego Godin je zakasnio i vrhom kopačke u padu tukao prema golu Real Madrida ali je lopta završila u gledalištu.

Drugo poluvreme bilo je manje dinamično u odnosu na prvo, viđeno je i manje prilika, ali je palo više golova.

"Kraljevski Klub" je u poslednji petnaest minuta još dva puta bacio na pleća gradskog rivala, a Kristijano Ronaldo je sa još dva gola kompletirao het-trik i praktično uveo Real u novo finale.

Portugalac je duplirao prednost domaćih u 73. minutu nakon loše intervencije Felipea Luisa, a potpis na "smrtnu presudu" Atletuku Ronaldo stavlja u 86. minutu posle izgrađene akcije koja je išla po desnoj strani i asistencije Lukasa.

Drugi gol Kristijana Ronalda pogledajte OVDE!

Zinedinu Zidanu posle prve utakmice ostaje samo briga oko težine povrede Danija Karvahala koji je morao van igre posle 45 minuta ali nema sumnje da pripreme za finale lagano mogu da počnu.

Revanš utakmica bi trebalo da bude formalnost, a na programu je 10. maja u istom gradu ali na "Visente Kalderonu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak