Ronaldo: ''Verovao sam da možemo do finala EP''

Autor: Beta Beta
četvrtak 07.07.2016.
11:49
Izvor: Beta

Kapiten fudbalske reprezentacije Portugala Kristijano Ronaldo rekao je da je verovao da njegova ekipa može da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Francuskoj i da se državni tim ne vrti samo oko njega.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Porutgal se sinoć plasirao u finale Evropskog prvenstv u Francuskoj pošto je u Lionu pobedio Vels sa 2:0 golovima Ronalda i Nanija. To je prva pobeda Portugala na turniru u regularnom delu utakmice.

"Verujemo da je u fudbalu sve moguće. Veoma sam srećan. Ovo je nešto što sam želeo da postignem, posle osvajanja Lige šampiona. Duboko u srcu verovo sam da možemo daleko da doguramo na Evropskom prvenstvu. Možda nije počelo onako kako smo želeli, ali ovo nije sprint na 100 metara, ovo je maraton", rekao je Ronaldo, preneli su danas britanski mediji.

Fudbaler Real Madrida naveo je da se državni tim ne vrti samo oko njega, već da tu ima mnogo kvalitetnih igrača.

"Kada pomislite na Nanija, Renata (Sančesa) i Rikarda (Kvarežmu), koji su takodje davali golove na turniru, vidite da smo tim. Portugal nisam samo ja"
, dodao je on.

Ronaldo je golom protiv Velsa postigao deveti pogodak na evropskim prvenstvima čime se izjednačio sa Mišelom Platinijem na prvom mestu strelaca.

"Najvažnije je bilo to što je ekipa verovala da može da se plasira u finale. Čestitam trenerima, lekarskom timu i svima koji su radili sa nama. Rekord je lepa stvar. I pre sam obarao rekorde i još ih obaram za klub i reprezentaciju. Sve je to prirodno, a ključno je što smo stigli do finala. Srećan sam i ponosan na saigrače. Ja i momci smo oduvek sanjali o uspehu sa državnim timom. Sada smo skoro stigli. Oduvek sam sanajao da osvojim neki trofej sa Porugalom, a sada sam na korak od toga. Besplatno je sanjati, pa hajde da nastavimo da sanjamo", rekao je Ronaldo.

Portugal će u finalu Evropskog prvenstva, u nedelju od 21 čas u Sen Deniju igrati protiv pobednika večerašnjeg duela u Marseju izmedju domaćina turnira Francuske i aktuelnog svetskog šampiona Nemačke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dieglocke
Thursday, 07.07.2016
16:15

DEUTSCHLAND UBER ALLES !!!!!!!!

avatar
Stefan Psihijatrija!
Thursday, 07.07.2016
20:10

Ispadaju od Francuza!

avatar
Rockstar
Thursday, 07.07.2016
20:42

hahahahahahahhahahha,kako me slatko nasmeja

avatar
Rockstar
Thursday, 07.07.2016
14:54

Dodjes do finala samo da bi te samlela Nemacka,idemo Deutschland!!!!!!!!

avatar
Bat
Thursday, 07.07.2016
13:45

meni su ovaj portugal ucinili antipaticnim navijaci ronalda(cast izuzecima) reprezentacija za koju sam navijao godinama uz spaniju..majstori deko,rui kosta,nuno gomes,figo to je bio pravi portugal..dizanje ovog coveka u nebesa ja ne znam koje utakmice gledamo..igracina je ali brate ne doprinosi na terenu mnogo..odigrao je dobro 1/6 utakmica, igra u napadu pa normalno da ce dati gol..niti je los kako ga kritikuju a niti je dobar kako ga predstavljaju a evo ispade najbolji ikad :D

avatar
Diego Forlán Corazzo
Thursday, 07.07.2016
14:51

E bas to, njegovi navijaci i mediji koji ga toliko uzdizu sta god da uradi, da to uradi bilo ko drugi, ne bi se ni priblizno tako pisalo, inace su Portugalci i sad gotivna ekipa, mali Renato i Zoao Mario (sjajan protiv Madjara) uz iskusne asove poput Nanija i Kvarezme, sjajan tim, a da Kristijano igra kao u MU kad je bio pravo ono krilo, zaista atraktivan igrac koji voli da dribla i nije sebican, navijao bih za njih u finalu verovatno.

avatar
real4ever
Thursday, 07.07.2016
16:14

Pa kada je to tako lako zašto ti ne igraš za Portugal i za Real? Realno bez njega ovaj Portugal nije zaslužio ni da grupu prođe. Ne bi je ni prošli da Ronaldo nije igrao gotovo sam protiv Mađara i uvalio im 2 asistirao za treći. Sinoć opet kada je najpotrebinje daje gol i šutira po golu loptu koju skreće Nani. Protiv Hrvatske oduzima loptu zajedno sa Kvarežmom, istrči u 117 minutu u sprintu 80 metara i puca po golu, na odbijanac nalijeće Kvarežma i hrvati su poslati kući. I ti govoriš da nije bitan za Portugal nego ko je? Da nije možda Rui Patrisio, Danilo ili možda Mutinjo. Ne glupiraj se. Problem u portugalskoj reprezentaciji i jeste nedostatak kvaliteta pa je trener uklopio defanzivan sistem igre kako bi pokrio sve igračke nedostatke. ja se ne sjećam da je ikada Portugal igrački jadnije izgledao. Osim Ronalda, Sančeza i Kvarežme nema tu više ni jednog igrača koji može napraviti nešto bitnije u fazi napada. Nanija ne računam jer da nije Ronalda on bi imao daleko manje prostora i kakav kvalitet trenutno posjeduje teško bi se ikada i našao u šansi za gol.

avatar
Metallica
Thursday, 07.07.2016
12:37

Aj ti malo manje veruj,a vise zabijaj golove....

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Thursday, 07.07.2016
15:15

Mora da veruje u sebe i tim da bi davao golove, ne ide to jedno bez drugog :-D

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Thursday, 07.07.2016
12:01

Mogao bi ti malo i da pogodis okvir gola iz slobodnog udarca sad u nedelju, ne bi to uopste bilo lose...

avatar
Go Hard or Go Home
Thursday, 07.07.2016
13:07

U Realu svakako ne sme vise izvoditi slobodnjake,ali ko u portugalu moze da izvede slobodni udarac bolje? Nani? Pre ce dati autogol nego gol iz slobodnjaka.

avatar
Go Hard or Go Home
Thursday, 07.07.2016
20:20

Prati 'transfer bombe' partizana i uzivaj. ;'D

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Thursday, 07.07.2016
14:26

Kvarezma ako bude poceo, a nije ni KR toliko daleko od autogola ako cemo tako brutalno:-D