Ronaldo jubilej proslavio psovkama!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 09.04.2015.
10:04
Izvor: Sportske.net

Posle Mesija i Kristijano izgubio živce. Zbog toga nije ni slavio 300. gol u Realu. Šta je razlog?

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Postigao je gol broj 300 u Realu, ispred njega su samo Raul i Di Stefano, ali umesto slavlja na "Valjekasu" baraž psovki ka sudiji.

"Ukradi i ovo go....", vikao je Ronaldo ka arbitru iznerviran zbog situacije u kojoj je umesto penala dobio žuti karton zbog simuliranja. Portugalac je srušen, sudija je mislio drugačije, Ronaldo je zaradio i suspenziju, zajedno sa Krosom i Hamesom propustiće meč protiv Eibara za vikend.

Ronaldo je ostao na četiri gola prednosti u odnosu na Mesija u borbi za trofej "Pićići", ali i evropsku "Zlatnu kopačku", pošto su Kristijano i Argentinac praktično jedini u trci.

Gol glavom protiv Rajo Valjekana je 41. na taj način za Real, Ronaldo je dao 206 desnom i 52 levom nogom. Od tih 206 su ukupno 55 bili iz penala i 24 iz slobodnih udaraca.

Dodajmo i da je Portugalac 46 golova dao udarcima izvan kaznenog prostora, nije klasičan napadač pa su tim pre ove brojke impresivnije.

On će verovatno do kraja sezone preteći Alfreda Di Stefana koji je dao 308 golova, na meti će mu sledeće biti Raul koji je na koti 323. Ali, i Argentinac i legendarni kapiten Reala imaju mnogo slabiji prosek od Kristijana koji postiže više od gola po meču za "Los Blankose". Jedini koji je relativno blizu tom proseku je Ferenc Puškaš koji je postizao 0.9 golova po meču, za osam godina koliko je nosio beli dres. Ali, tada je bilo mnogo manje utakmica pa je Mađar stao na 244 gola, peti je na listi, iza Santiljane koji je čak 17 godina igrao za Real.

Real je pobedom ostao na -4 u odnosu na Barselonu koja je lako slavila protiv Almerije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke