"Ronaldo je fudbalski Džordan!"

Autor: Boris Jovanović
sreda 24.09.2014.
10:04
Izvor: Sportske.net

Madridski listovi se utrkuju u hvalospevima, Kristijano sa četiri gola zadivio Špance, srušio nove rekorde i loptu poneo sinu. Kako stvari stoje, doneće mu još jednu, zlatnu, na kraju godine...

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Ovo je treći put da Ronaldo postigne četiri gola na jednom meču u Španiji. Bio je do sada strelac protiv Santandera 2010. i Sevilje godinu dana kasnije.

Hita ka titulu najboljeg strelca Reala u ligi svih vremena. Sada je stigao trećeplasiranog Santiljanu sa 186 golova, ispred njega su Raul sa 228 i Di Stefano sa 216. I jedan i drugi su mnogo duže igrali za "Los Blankose" od Portugalca, koji ima neuporediv prosek golova sa bilo kojim drugim napadačem Madriđana u istoriji.

Uspeo je i da napravi penal, ne ljuti se na sudiju, kaže da mu je i priznao da je u pravu.

Loptu sa meča je poneo kući Ronaldu junioru, a zanimljivo da je u noći velikog ličnog trijumfa odbio da priča o odnosu sa Murinjom.

"To nije bitno, neka priča svako ko šta hoće. Bitan je Real, van toga me ništa ne zanima u fudbalskom smislu",
ostao je diplomata.

Malo je promenio poziciju, igra bliže golu, čak ga je Anćeloti gurnuo u špic. Kaže da su to trenerske odluke, a dodao je da ne zauzima stranu u priči oko Navasa i Kasiljasa.

"To su dva najbolja golmana u ligi, to je na treneru. Mogu da kažem da ljudi smatraju da je Kasiljas najvažniji fudbaler u klubu",
smatra Ronaldo.

Odbio je da priča o spekulacijama o povratku u Englesku.

"To su priče, ovde sam zadovoljan, moja budućnost je Real Madrid", jasan je Ronaldo.

Zanimljivo da je sinoć bio najstariji igrač Reala, lider sa 29 godina, a da je prosečna starost tima bila tek nešto veća od 24 godine.

Ekipa koja, sa Ronaldom naravno, ima budućnost.

Madridski mediji su mu naravno odali počast za sjajnu partiju, uporedili ga sa Majklom Džordanom, kažu da je na svakoj poziciji najbolji, što se videlo sinoć.

"Najbolja devetka je Kristijano", piše "AS" uz podsećanje da vodila bespotrebno debata i da je i pored dobrih igara Mesija Ronaldo najbolji igrač na svetu.

"Bernabeu" je sinoć skandirao, "Kristijano, zlatna lopta", a ostaje da vidimo može li Portugalac da nastavi u istom stilu. Mada, posle svega, teško je verovati da će neko drugi na kraju sezone osvojiti priznanje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke