Ronaldo - Ima li veće časti?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 23.10.2014.
09:57
Izvor: Sportske.net

"Bernabeu" je aplaudirao Ronaldinju, Ronaldo je sada stao u red besmrtnih posle priznanja koje mu je odao fudbalski hram...

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Dočekali su ga zvižducima, kapitulirali pred majstorstvom. Najbolji fudbaler sveta,  (to više nije dilema) je za korak bliži Raulu, sigurno će ga prestići, ali će nastaviti večitu trku sa Mesijem.

Portugalac je zaradio aplauze na stadionu Junajtedovog najvećeg rivala, to će ostati jedno od najvećih dostignuća u karijeri, te stvari fudbalerima ponekad više znače od golova i trofeja.

On je navikao da pobeđuje na "Enfildu", ali i da ne daje golove. Ovo je njegov četvrti trijumf u fudbalskom hramu u šest poseta, izgubio je samo jednom, i to u engleskom kupu.

Kristijano je na 70 golova u Ligi šampiona, čak 55 je dao za Real i to u neverovatne 54 utakmice. Dakle, u Ligi šampiona daje više od gola po meču, a prošle godine je sa 17 pogodaka srušio sve rekorde kada je u pitanju jedna sezona.

U Junajtedu je odigrao 52 meča u evropskom elitnom takmičenju, dao je 15 golova.

Inače, britanska štampa ne gaji iluzije, kažu da je to bila igra "dece protiv ljudi" i da je razlika u klasi ogromna. Krunišu Ronalda kao najboljeg od najboljih, a Džordan Henderson je iskreno priznao da je Portugalac previše dobar za njegov tim.

Ti znaci optimizma pred meč su se brzo istopili, ovaj Liverpul nije zreo za Evropu, a neuspesi u prvenstvu nisu slučajnost.

Ali, vratimo se Realu, došli, videli, pobedili, i požurili natrag, jer njihov ispit sezone sledi za vikend, na "Bernabeu" stiže Barsa.

To bi mogla da bude poslednja stepenica za Ronalda, jasno je, zaslužuje novu "Zlatnu loptu", a sačuvaće među uspomenama i ovaj trenutak kada je pokorio "Enfild".

Majstoru kapa dole!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke