Ronaldo i Bejl - Stvar je političke prirode?

Autor: Miloš Marković
nedelja 22.03.2015.
13:54
Izvor: Sportske.net

Ima li u realu mesta za Bejla i Ronalda? U čemu je problem i da li on uopšte postoji?

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Pažnja evropske fudbalske javnosti, kada je u pitanju Real Madrid, umnogome je usmerena na Kristijana Ronalda i Gareta Bejla.

Dve najveće zvezde kraljevskog kluba, sva fudbalera koji su rekordne kupovine kluba u poslednjih nekoliko godina, trenutno su u krizi, njihove igre ne idu u skladu sa reputacijom, ličnom, ali i klupskom.

Problemi su dodatno, u percepciji javnosti, uveličani navodnim sukobom, neslaganjem dvojice fudbalera koje je nagovešteno ponašanjem na terenu, pre svega se tu misli na reakcije Kristijana Ronalda.

Kao epicentar svih dešavanja pre dolaska Velšanina, Ronaldo je bio taj kome su išle sve lopte i kome se u svakom trenutku tolerisala svaka vrsta 'sebičnosti', što on lično ne čini kada je u pitanju Garet Bejl.

U nekoliko navrata je Ronaldo svoje nezadovoljstvo više nego jasno iskazivao na samom terenu, psovao je Bejla, a svojim gestikulacijama samo pojačava utisak.

Da li je u pitanju samo žar borbe ili problem postoji?

Na to je pitanje pokušao da odgovori i selektor reprezentacije Velsa, Kris Kolman, koji jako dobro poznaje Bejla.

Velški fudbaler je prelaskom u Real Madrid ispunio san, zaigrao je pored fudbalera koga, priznaje i sam, imitira i na koga se ugleda, ali stvari su daleko od idealnih, naročito u delikatnom trenutku velikog 'El Klasika'.

"Real Madrid se u javnosti predstavlja kao Ronaldo protiv Bejla, to je ono što se ističe u prvom planu. Vidite slike i snimke Ronaldovih reakcija kada mu Bejl ne dobaci loptu, ali ja sam bio tu na početku sezone, nikakvogproblema između njih dvojice nije bilo."

"Karlo Anćeloti je menadžer koji zna kako treba da se nosi sa takvim situacijama, on provodi dosta vremena sa njima i sigurno je najbolje upoznat sa celokupnom situacijom. Ukoliko problem i postoji, Anćeloti će ga rešiti unutar kuće, iza zatvorenih vrata."

"Garet je najskuplje plaćeni fudbaler, koga je doveo predsednik lično i smatram da je čitava stvar donekle i političke prirode."
, rekao je selektor Velsa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke