Roma se predala, trka za titulu gotova, sad traže novog trenera!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 16.04.2017.
12:51
Izvor: Sportske.net

Posle jučerašnjeg raspleta na Veliku subotu, jasno je, od titule nema ništa. To drugim rečima znači, da klub traži novog trenera.

EPA/RICCARDO ANTIMIANI
EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Ako je mala šansa postojala, sada izgleda kao nemoguća misija.

Roma je posle remija sa Atalantom na -8 bodova u odnosu na Juventus, do kraja je u igri još 18 bodova. Drugim rečima, Juventusu su potrebne tri pobede u poslednjih šest mečeva, a rivali su sledeći: Đenova, Torino i Krotone kod kuće, Atalanta, Roma i Bolonja na strani.

Roma, iako dočekuje Juventus do tada već može da se oprosti od titule, naime oni posle gostovanja Peskari, igraju sa Laciom gradski derbi, a onda gostuju Milanu.

Potrebno bi im bilo čudo zaista da prestignu Juventus, pa mnogi veruju da će "Bjankoneri" svoju šestu titulu u nizu, 35. osvojenu na terenu (dve su im oduzete za zelenim stolom) slaviti već prve nedelje maja, kada će ugostiti Torino u gradskom derbiju.

I Roma se predala, kako kažu, ne razmišljaju više od Juventusu već kako da zadrže prednost u odnosu na Napoli i završe na drugom mestu, sada imaju samo +2 u odnosu na Sarijev tim.

Roma će tražiti novog trenera, Spaleti je već jasno rekao, da ako ne osvoji titulu, odlazi.

I on će to obećanje održati, ali prvo želi da završi sezonu.

Prva meta je Unaj Emeri, pisali smo o tome, ali je problem što ima godinu ugovora sa PSŽ, a i pored ne baš impresivnih rezultata, Parižani žele da ga zadrže.

Pominje se i Montela, koji čeka rasplet sa novim vlasnicima, a jedna od opcija je Đanpjero Gasperini koji je napravio čudo sa Atalantom ove sezone.

No, on je "tuširao" Romu,ne samo juče na terenu, već i izjavom posle meča.

"Dolazak u Romu, izvinite, ja nikome nisam rezervna varijanta, to je nekorektno prema Atalanti, mi ovde imamo projekat i sigurno da neću biti rezerva za bilo koga
", odbrusio je iskusni strateg.

Videćemo šta će od svega biti, ali je i ove sezone, kao i prethodnih, Roma pretila bez osnova, jednostavno, nijednog trenutka nisu bili ravnopravan protivnik Juventusu, iako "Stara Dama" nije blistala u prvom delu sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 16.04.2017
13:38

Montelu nece dobiti sigurno, petu u nizu, a daleko ispod tridesete osvojene na terenu, blizi ste 25. nego 35. tituli, to je sigurno. Ipak, osvojite tu LS sada.

avatar
Звонко Милад\'нов
Sunday, 16.04.2017
13:29

Roma nije bila ravnopravan rival Juventusu? Baš naprotiv. Treba odati priznanje(pre svega) igračima što su toliko dugo bili u trci za titulu protiv tima koji je sastavljen da osvoji Ligu Šampiona. Protiv tima koji je opustošio konkurente otimajući im najbolje igrače godinama unazad. Drugo mesto tu svakako nije neuspeh, a Roma je u poslednjih 15-20 godina jedan od najkonstantnijih i najboljih timova u Seriji A. Pored giganata kakvi su Juve, Inter, Milan i Napoli - to je sve osim neuspeha.

avatar
Realan tip
Sunday, 16.04.2017
13:43
avatar
Baxter Stockman
Sunday, 16.04.2017
14:12

Kakav je gigant Napoli??? Pa Roma a cak i Lacio a mozda i Fiorentina su veci klubovi od Napolija.