Rodžersov Liverpul nije tim za preokrete!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.09.2014.
18:49
Izvor: Sportske.net

Britanski "Skaj Sports" napravio je interesantnu analizu koja se tiče načina na koji najbolji klubovi iz Premijer lige igraju kada protivnik povede a zaključak je da navijači Liverpula imaju najviše razloga za brigu.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Često kažemo da brojke ne igraju fudbal i da nam statistika ne otkriva prave mogućnosti nekog tima ali se čini da je poslednja grafika "Skaj Sportsa" "ogolila" jednu od mana Liverpula.

Od trenutka kada je Brendan Rodžers preuzeo "Redse" ekipa je značajno pogoršala učinak u mečevima u kojima se našla u deficitu.

U odnosu na konkurenciju, Liverpul ima ubedljivo najlošiji odnos mečeva u kojima se našao u zaostatku i broja osvojenih bodova u tim situacijama.

Tako je ekipa Brendana Rodžersa 33 puta u prethodne dve godine bila u situaciji da juri prednost rivala a u takvim okolnostima osvojila je samo 30 bodova što je 0.91 u proseku.

Slika govori više od reči pa ne treba previše objašnjavati ko je majstor za preokrete u Premijer ligi. Murinjov Čelsi bio je u prilici da 27 puta "juri" rezultat a u takvim okolnostima "Plavci" su osvojili 38 bodova ili 1.41 bodova.

Liverpul

U korist ovakvih tvrdnji idu i rezultati Čelsija i Liverpula iz minulog kola kada su "Plavci" stigli do pobede iako je Svonsi poveo, dok je Liverpul poražen od Aston Vile.

Ako je za utehu, Liverpul je neprikosnoven kada je osvajanje bodova nakon prvog postignutog gola u pitanju. Tu pulenima Brendana Rodžersa nema ravnih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke