Roberto Martinez: ''Razumem nezadovoljstvo navijača''

Autor: Beta Beta
petak 29.04.2016.
16:49
Izvor: Beta

Menadžer Evertona izjavio da razume nezadovoljstvo navijača, kao i odluku da uprava kluba razgovara o njegovoj budućnosti, ali je ukazao da bi rezultati kluba trebalo da se posmatraju tokom više sezona.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Everton je bez pobeda u sedam mečeva u svim takmičenjima, a ekipa je prošlog vikenda izgubila od Mančester junajteda u polufinalu FA Kupa, tako da joj sada preostaje samo da proba da se izbori za gornju polovinu tabele.

"Razumem potpuno to što će uprava pričati o meni. Nikada nisam mislio da je posao trenera Evertona posao u kome se čovek nalazi u prosečnoj poziciji. Ja želim visoka očekivanja. Mi kao klub treba da jurimo trofeje i jedno od prva četiri mesta na tabeli, a kada toga nema, stvari moraju da se analiziraju", rekao je Martinez za Skaj sports.

"Ali, ne treba analizirati samo poslednja tri meseca, već poslednje tri sezone. To treba da bude analiza tima koji smo sastavili i naših igara protiv najboljih timova", dodao je on.

Everton je u prvoj sezoni pod Martinezom bio peti, da bi prošle sezone pao na 11. mesto.

Španac je, međutim, video stvari koje su ga ohrabrile tokom drugog poluvremena utakmice sa Junajtedom, što je pripisao navijačima.

"Podrška koju smo imali na Vembliju je jedna od najboljih koje sam ikada video. To nas je hranilo. Igrali smo bez ručne kočnice u drugom poluvremenu. To je ono što smo gradili tokom tri godine, da idemo na Vembli igramo oči u oči sa timom koji je kandidat za trofeje", rekao je on.

"Poruka je da svi patimo zajedno. Razumem strast navijača, koji nas čine kao klub. Fudbal bez strasti nema smisla. Ali, navijačima bih rekao da se želja za borbom obnavlja samo kada se prođe kroz te teške trenutke", zaključio je Martinez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
John Cena
Friday, 29.04.2016
21:41

Everton ima jako dobru ekipu, mogu oni mnogo vise od ovoga. Ne treba kriviti trenera za to, da je neko drugi tu vec bi prodao Lukakua, Stounsa i Barklija i sve druge dobre igrace i borio se za opstanak. Martinez zeli da zadrzi najbolje i bori se za visi plasman na tabeli. Covek ima dugorocni plan samo mu treba dati sansu, mislim da bi pogresili ako bi mu dali otkaz

avatar
Zeljko GGMU<3
Friday, 29.04.2016
18:32

On treba da ostane.Jesu podbacili ove sezone ali covek zna sta hoce.Siguran sam da ce popraviti odbranu na leto i to ce biti odlican tim.

avatar
Realan tip
Friday, 29.04.2016
18:04

Ok je Martinez, ove sezone je podbacio ipak. Treba mu dati jos jednu sansu. Everton nije ekipa koja bi trebala da juri trofeje, ni po cemu, realno.

avatar
Андер Ерера
Friday, 29.04.2016
17:05

Zanimljivo kako su navijači Evertona govorili o Mojesu prije 2,3 godine. Mojes ni prošle ni ove sezone ne bi pao ispod 10. mjesta, posebno sa sve Stounsom (koji bi igrao bolje pod njim, jer Mojes zna da postavi odbranu za razliku od Martineza), Barklijem i Lukakuom.nSve nešto mislim da će Everton zadržati Martineza još jednu sezonu, iako bi bilo pametno da dovedu novog trenera.