Roberto Di Mateo - "Ubica" velikana

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.03.2015.
23:59
Izvor: Sportske.net

Dosta pohvala na račun Roberta Di Matea, ovaj italijanski stručnjak ima čime da se podiči. Ipak, na njegovu nesreću, nije večeras slavio prolazak u četvrtfinale...

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Sjajan je stručnjak Roberto Di Mateo, dokazao je to kada je sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona, a dokazivao je to mnogo puta pobedama protiv velikih timova.

Njegov Šalke je bio veoma blizu plasmana u četvrtfinale Lige šampiona iako je bio oslabljen večeras neigranjem par igrača, i iako je izgubio prvi meč na domaćem terenu rezultatom 2:0.

U ovom, revanš meču na stadionu "Santiago Bernabeu" Šalke je "razbio" Real, imao je dosta više prilika, uputio 10 šuteva u okvir gola Real Madrida.

Naravno, u ovome ima udela i Roberto Di Mateo, čovek koji je večeras pobedio Real Madrid.

Zanimljiva je još jedna činjenica vezana za njega, ovaj italijanski trener je pobedio u svojoj karijeri trenera koja traje 7 godina.

Čovek koji je trenersku karijeru započeo u MK Donsima, a nastavio u VBA i Čelsiju, danas može da kaže da je pobedio sledeće timove: Bajern, Real Madrid, Barselonu, Mančester Siti, Arsenal i Dortmund.

Nema mnogo takvih kojima je ovo pošlo za rukom...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Wednesday, 11.03.2015
01:54

Ne zasluzeno dobio otkaz u Celziju mislim da je on jedini trener na svetu koji je osvoji Ligu Sampiona pa odmah dobio otkaz.

avatar
Wednesday, 11.03.2015
14:41

Nije ne zasluzeno.. Krenuli su losi rezultati, prvi put da sampion ispade u grupnoj fazi ikada, u Ligi smo bili premrsavi, moralo je do toga da dodje. Izgubili smo u Super Cupu od Atletica 1-4, izgubili u Community Shieldu(Super Kupu Engleske) od Cityja 2-3, cak mu ide i na ruku poraz u finalu Kupa Svetskih Sampiona od Corinthiansa, iako je nesto vise od mesec dana pre toga na klupu dosao Benitez.

avatar
salle80
Wednesday, 11.03.2015
16:22

Dobio je otkaz i Hejkens kad je osvojio LS.... preuzeo ih Gvardiola