Roben tvrdi: "Ne sude mi faulove zbog Meksika!"

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 29.09.2014.
20:19
Izvor: Sportske.net

Arjen Roben, koji je na Svetskom prvenstvu simulirao za jedanaesterac kojim je Holandija savladala Meksiko u osmini finala, smatra da ga sudije sada kažnjavaju za to.

Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev
Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev

Povezane vesti

Arjen Roben je na Svetskom prvenstvu okarakterisan kao igrač koji je najviše simulirao, i to uspešno. Sudije su mu često sudile faulove, a na usporenom snimku se videlo da je Holanđanin samo dobar glumac.

Da stvar bude još gora, Roben je direktno svojim simuliranjem izborio penal i jedan slobodni udarac iz kojih je Holandija postizala golove u eliminacijama, pa su kritike na njegov račun samo pljuštale!

Na kraju, Holanđanin je priznao da je simulirao, a sada tvrdi da mu to sudije nisu oprostile.

"Priznao sam da sam simulirao i žao mi je zbog toga. Ipak, u tom deliću sekunde, kada se igra tako bitan meč, iz ogromne želje da uspete dešavaju se takve stvari. Znam da to nije časno", rekao je Roben.

Fudbaler Bajerna smatra da je zbog toga meta sudija ove sezone.

"Sada mi se dešava da mi ne sude očigledne faulove, na penale takođe žmure. A ni protivnički igrači me ne štede kada primete da sudija pušta da oštrije igraju na meni.

Nadam se da će sa tim uskoro prestati jer svaki događaj se mora posebno posmatrati i meriti, ako je penal čist, nije bitno nad kim je skrivljen
", smatra Roben.

Ipak, i ove sezone smo videli par urnebesnih pokušaja Arjena da simulira prekršaje, pa bi najpre trebalo da prestane sa tim, pre nego što traži pošteniji tretman od sudija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke