River Plejt osvojio 'Copa Sudamericana'!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 11.12.2014.
08:05
Izvor: Sportske.net

Nomen est omen: Monumentalna atmosfera na "Monumentalu" u Buenos Airesu. Fudbaleri slavnog River Plejta podigli suu svom hramu pehar namenjen pobedniku takmičenja koje je po važnosti južnoamerički pandan Ligi Evrope.

Beta/AP Photo/Victor R. Caivano
Beta/AP Photo/Victor R. Caivano

Povezane vesti

River Pjet je u revanšu finalnog meča Kopa Sudamerikana savladao kolumbijski Atletiko Nasional sa 2:0, i ukupnim rezultatom 3:1 (prvi duel u Medeljinu 1:1) osvojio ovo takmičenje.

Navijači su ih nosili do trofeja!



Ključni period igre rano jutros na "Monumentalu" odigrao se u intervalu od 55-og do 59-minuta kada su pala oba gola na meču.

Dve gotovo identične situacije, dva kornera sa leve strane koji je izveo strelac jedinog gola za River u Medeljinu, iskusni Piskulići, rezultirali su sa dva pogotka, postignuta od strane momaka koijma su u radnom opisu defanzivni zadaci.

Argentina Colombia Soccer Copa Sudamericana

Prvo je desni bek Gabrijel Merkado bio najviši u skoku i udarcem glavom donosi prednost domaćinu, da bi četiri minuta kasnije štoper Herman Pezela primenio sličnu metodologiju da je duplira.

Argentina Colombia Soccer Copa Sudamericana

Ekipa, koju s klupe predvodi klupska legenda i bivši reprezentativac Argentine Marselo Galjardo, bila je bolja od svog večarašnjeg rivala u gotovo svim segmetnima igre. Imala je veći posed lopte, značajno više udaraca ka protivničkom golu, mada i više najpravljenih prekršaja koji svedoče i o većoj želji velikana iz Buenos Airesa za pobedom.



Put do trofeja u Kopa Sudamerikana za River Plejt izgledao je impresivno. Šampion na tom putu nije doživeo niti jedan poraz.

Argentina Soccer Copa Sudamericana

Duplim pobedama su redom eliminisani Godoj Kruz, paragvajski Liibertad i Estudijantes, a onda u polufinalu i najveći rival Boka Juniors. Na "Bombonjeri" nije bilo golova, da bi u revnašu na "Monumentalu" presudu doneo pomenuti 'stari lisac' Leonardo Piskulići, ključni igrač Galjardove čete u ovom trijumfalnom pohodu.

Argentina Soccer

Vicešampion, Atletiko Nasional je u polufinalu eliminisao prvog favorita za osvajanje brazilski Sao Paulo. Kolumbijci su do finala došli pošto su bolje izvodili penale od opasne družine legendarnog brazilskog golmana Rožerija Senija, koju su još činili Kaka, Ganso, Luis Fabijano, Mišel Bastos, Denilson, Pato... Medeljin je to doživeo kao svojevrsnu osvetu za, po gledištu kolumbijskog sportskog mnjenja, nezasluženu eliminaciju reprezentacije u 1/4 finalu od Brazilu letos na Mondijalu.

Ipak, protiv nadahnutog Rivera na "Monumentalu" Atletiko Nasional jutros nije imao šanse.

Argentina Colombia Soccer Copa Sudamericana

River Plejtu je ovo prvi trofej u Kopa Sudamerikana u istoriji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke