Rival "Orlova" produžio ugovor sa selektorom

Autor: Beta Beta
sreda 16.03.2016.
15:20
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Austrije Marsel Koler obavljaće tu funkciju i posle Evropskog prvnestva u Francuskoj, saopštio je nacionalni savez te zemlje.

BETA/AP Photo/Hans Punz
BETA/AP Photo/Hans Punz

Povezane vesti

Koler će biti na klupi i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, u kojima će Austrija igrati u Grupi D sa Srbijom, Velsom, Irskom, Moldavijom i Gruzujom.

"Ova ekipa ima potencijal da raste i dalje. Bilo je potrebno znati moju budućnost pre Evropskog prvenstva kako bi se pripreme neometano obavljale", rekao je Koler posle produžetka ugovora.

Koler je austrijski nacionalni tim preuzeo u novembru 2011. pošto se dotadašnji selektor Ditmar Konstantini nije plasirao na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Austrija, takođe, nije igrala i na Svetskom prvenstvu u Brazilu, ali je tada sa Kolerom ipak produžen ugovor, iako je on imao ponudu da preuzme reprezentaciju Švajcarske, zemlje u kojoj je rođen.

Koler je predvodio Austriju do 28 od maksimalnih 30 bodova u kvalifikacionoj grupi za kontinentalni šampionat u Francuskoj, a završio je ispred Rusije i Švedske.

"Prethodne četiri godine smo izgradili homogeni tim, koji još nije na vrhuncu uspeha", kazao je Koler.

Austrija će igrati u Beču protiv Albanije 26. marta i tri dana kasnije sa Turskom u prvim prijateljskim utakmicama ove godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dusan Petrovic
Wednesday, 16.03.2016
18:59

Evo primera za vecitog predsednika Karadzica kako rade dostojanstveni ljudi i savezi i sta je trebao taj isti Tomislav da uradi sa Anticem i Mihajlovicem