Riberi o 'Zlatnoj Lopti': "Ronaldo pobedio zbog politike"

Autor: Miloš Marković
sreda 26.11.2014.
13:10
Izvor: Sportske.net

Francuz je ponovo izrazio svoje nezadovoljstvo u vezi sa nagradom za najboljeg fudbalera sveta, ističe da je sve stvar politike.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Frank Riberi je bio među tri kandidata za prošlogodišnju nagradu, tada je govorio o nezadovoljstvu izbora, a svoj stav je ponovio i u susret novog izbora.

Frank Riberi ove godine nije među 23 kandidata, Francuz smatra da je ova nagrada izgubila smisao i da se on u to lično uverio minule godine kada je poražen u trci iako je iza sebe imao sjajnu sezonu u kojoj je Bajern vodio do istorijske triple krune.

„Naučio sam dosta toga prošle sezone. Čim smo stigli, rekao sam supruzi da ću da izgubim. Video sam kako Sep Blater grli Ronalda i kako je njegova čitava porodica bila tamo. Nisam glup, bilo je jasno da on mora da pobedi. Ne bi doveo čitavu porodicu da je bilo drugačije.“

„Biće isto i ove godine. Šta mogu da vam kažem o tome? Manuel Nojer ili Roben bi trebalo da dobiju nagradu i sa tim morate da se složite. Nojer je osvojio sve što može da se osvoji, sjajan je momak, nije arogantan. Arjen je odigrao sjajnu sezonu u Bundesligi i igrao sjajno u Brazilu.“

„Ali, plašim se da će se opet odlučivati na osnovu politike. Zlatna Lopta više nije nagrada za najboljeg igrača, već je stvar politike. Fabio Kanavaro je osvojio 2006. jer je osvojio Svetsko prvenstvo i to je sve.“, rekao je Riberi, koji insistira da se ne vodi ljubomorom.

„Ne propuštam Zlatnu LOptu. Nisam ljubomoran, ta nagrada mi više ništa ne znači. Srećan sam i zadovoljan onime što imam u Minhenu.“, rekao je Francuz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boixos Nois
Wednesday, 26.11.2014
14:15

Ronaldo je jedini igrač u historiji fudbala koji je dobio zlatnu loptu, a da pri tome nije osvojio ništa sa svojim klubom.

avatar
Boixos Nois
Wednesday, 26.11.2014
15:28

I jedini igrač u historiji fudbala zbog kojeg je FIFA produžila glasanje za zlatnu loptu kada je se Mesi povrijedio i kada je Ronaldo postigao 3 gola u baražu protiv Švedske.

avatar
Hala Madrid 10!
Wednesday, 26.11.2014
15:45

Messi je jedini 2012 nije nista osvojioi i uzeo z.loptu