Rezultat večeri - Maltežani nokautirali Litvance!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.06.2015.
22:21
Izvor: Sportske.net

Selekcija koja decenijama važi za jednog od totalnih autsajdera u svim takmičenjima, večeras je potvrdila da polako napreduje ka nešto višem nivou!

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Mi u Srbiji ne bi trebalo da potcenjujemo Maltu, selekciju koja trenutno ima isti broj bodova u kvalifikacijama kao i naš nacionalni tim (samo jedan), a večeras su se i Litvanci uverili u njihov kvalitet.

Naime, u jednom od večerašnjih prijateljskih susreta širom Evrope, Malta je savladala Litvaniju rezultatom 2-0, što je trijumf kojim će se na Malti dugo ponositi, iako se ne radi o takmičarskoj utakmici.

Maltežani su do trijumfa došli pogocima u drugom poluvremenu, a u junake trijumfa izrasli su Fenek, koji je postigao vodeći gol u 62. minutu i Efiong, koji je u 80. postavio konačnih 2-0.

Ovim trijumfom, Malta je napravila sjajnu uvertiru za kvalifikacioni meč sa Bugarskom narednog vikenda. Razlog više za optimizam Maltežana jeste i činjenica da su jedini bod u kvalifikacionoj Grupi H osvojili baš protiv Bugara.

A kada već pominjemo selekciju Bugarske, oni su večeras doživeli težak poraz od Turske - 0:4!

Golove sa tog meča pogledajte u prilogu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran GGMU CG
Tuesday, 09.06.2015
01:57

nije to toliko veliko iznenadjenje kao sta tako govorite litvanija je rep ispod prosjeka pala je najnize grane nikakav tim

avatar
Monday, 08.06.2015
23:54

Za njih je ovo k'o da su osvojili Svetsko Prvenstvo :D