Remi u Lesteru po meri 'Građana'

Autor: Boban Filipović
subota 28.11.2015.
20:20
Izvor: Sportske.net

'Lisice' i 'Đavoli' podelili plen u derbiju 13. kola, pa se Mančester Siti vratio na čelo tabele Premijer lige.

BETA/AP Photo/Scott Heppell
BETA/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Nakon početnog odmaravanja snaga, Lester je preuzeo inicijativu i to je Radnijerijevoj četi donelo rezultat polovinom prvog dela igre.

Fuks je poslao sjajn dubinski pas za Džejmija Vardija, najbolji sterlac Premijer lige se odlično kretao, izbega ofsajd zamku i rutinski poslao loptu u mrežu Davida De Hee.

Vardiju je to bio 14. ligaški gol u sezoni, postao je prvi igrač istoriji Premiejr lige koji je posizao gol na 11. uzastopnih utakmica u ovom takmičenju, oborivši tako rekord bivšeg napadača 'Đavola' Ruda Van Nistelroja. Zanimljivo, Vardi je već sada rekorder Lestera po broju postignutih golova u jednoj sezoni.

Vođstvo je ohrabrilo 'Lisice', Rijad Marez je pravio dosta problema rivalima, mogao je na isteku pola sata igre da duplira prednost, ali je De Hea bio odlično postavljen.

Ipak, pred sam odlazak na odmor Mančester Junajted ni iz čega stiže do izjednačenja, Bastijan Švajnštajger je izmakao pažnji Okazakija i nakon kornera sa desne strane glavom zatresao mrežu. Nemcu je to prvenac u Premijer ligi, onaj pobedonosni gol 'Đavola' u Votfordu u prošlom kolu je registrovan kao autogol.

U nastavku su gosti prvi ozbiljnije pripretili, opet je Švajni bio u glavnoj ulozi, ali najbolju priliku u drugom poluvremenu nije iskoristio napadač Lestera Leonardo Uljoa, samo što je ušao u igru umesto Okazakija.

U samom finišu u izglednoj prilici našao se i Memfis Depaj, koji je 15-ak minuta ranije zamenio slabo zapaženog Runija, ali mladi Holanđanin nije najbolje zahvatio loptu.

U 90. minutu, Vardiju je ponestalo daha kada se sevnula kontra, Smoling je odličnom markacijom sprečio opasnost pred svojim golom. Mateo Darmijan je u nadoknadi zaledio domaće navijače, ipak, njegov šut sa ivice šesnaesterca ide preko gola.

Ostalo je 1:1, ovim bodom Lester je ustupio lidersku poziciju Manečster Sitiju zbog slabije gol razlike, Mančester Junajted je skliznuo na treće mesto, ali u slučaju pobede u Noriču Arsenal će preskočiti i 'Đavole' i 'Lisice'.

Golove sa 'King Power' stadiona pogledajte OVDE.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

69 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sir Peca
Sunday, 29.11.2015
18:10

Hajde, strucnjaci, tisina. Prosle 2 godine najveci problem Uniteda je bila odbrana. Van gal je to ispravio insada je to najbolja odbrana u ligi petice uz Bayern. Sistem igre nije problem, sistem je dosta slican kaonu Barci i Bayernu, s tim da napad, odnosno prednja 4 igraca kod bayerna su Robben, Douglas Costa, muller i Lewa, kod Barce Iniesta, Neymar, Messi i Suarez... A u Unitedu sunto istroseni Rooney, nedokazani talenti depay i martial i preapori Mata na krilu a ponekad i mrtvi Young. nPa stavite u barsu younga, lingarda, depaya i rooneya pa bi vidjeli sta bi uradili. Veliko Nista!nTa prednja 4 igraca lome.protivnika svojim.kombonacijama, tehnikom, brzinom i skoro uvijek su kljuc pobjede. United nema takvih Match winnera zato i jeste ovako kako jeste.

avatar
tony zahirovic1234
Sunday, 29.11.2015
04:43

Kakvu ekipu ima samo Junajted,nije da se nesto pravim strucan ali mnogo slicnosti ima trenutno i u Sitiju i u Junajtedu.Obje ekipe imaju trenere za neke Bozicne ili Bajramske turnire,Van Gaala nisti njegova tvrdoglavost,a Pelegrinija njegova glupost.Junajted da dovede nekog zdravog trenera koji je o sebi pri sebi,koji nece staviti De Heu kao zadnjeg veznog,ili Runija nedaj Boze na poziciji beka.Bili bi konkurenti zasigurno za sve trofeje i to VELIKI...Stvari bi bile puno bolje da se mi navijaci barem 1% pitamo nase je nazalost da navijamo i da zacepimo.

avatar
WR10
Sunday, 29.11.2015
01:37

Ne vrijedi ni komentarisat, užasno sve gore i gore. Van Gaal sa svojom filozofijom će nas odvest u propast, nije loš trener, ali nikako ne leži Unitedu. Igrači na terenu izgledaju isprepadani, igraju sve na sigurno, jer znaju da će ih zakovat za klupu ako pogriješe. Pasovi dodaj do prvog najbližeg, a pazi da ne pogriješiš, jer posjed je bitan. Odbrana danas pogubljena sa 3-5-2, istina da je Smoling jedino nešto pozitivno uz De Geu. Vejn Runi šta za njega reći, trom, bez ikakve ideje, nema autoriteta nimalo na terenu, nula bodova. Darmian briljirao na početku, sad je užas. Ma šta više pisat uzalud samo, katastrofa. Upravu bi zamolio da s Anćelotijem popiju kafu, i dogovore dolazak, il Guardiolu ako bude napušto Bajern. Jer ovako više ne ide.

avatar
Paklena pomorandza
Sunday, 29.11.2015
00:47

P.S...i sta mi tu "bistrimo" matnu vodu,gubimo zivce dok gledamo anemicnog i bezidejnog Junajteda gde skoro svakji navijac Junajteda kaze da je Martijal bio svetla tacka a Runi uzasan,sta to vredi kada filozof izgleda vidi ono sto niko drugi ne moze da vidi.Pazite sta je izjavio posle meca:"Wayne was a little bit injured," the United manager said. "You saw him limping. I also wanted to change a striker because they were not running in behind."I could have taken off Martial because he didn't do that either, so that is why I changed Rooney, because he was a little bit injured."I don't think he is injured for the next match.Ludilo..!!!...Mega master majnd trener hteo da izvadi Martijala ali "mala" povreda Runija je promenila njegovu nacelnu ideju pa je zbog toga izveo Runija...Ko je ovdje lud,zbunjen a ko normalan,pitanje za milion dolara.I ja se nadam da ce biti bolju,aha,samo malo sutra.

avatar
Brat Scholes
Sunday, 29.11.2015
00:25

Igramo mnogo dosadan fudbal,nismo zasluzili bod i nadam se da Van Gal dobija otkaz sto pre.

avatar
adis adis
Saturday, 28.11.2015
23:52

Ovo kako smo odigrali je bruka i sramota za renome ovog kluba,sto je najgore jos zadovoljni sto ide ka tome da pocinjemo liciti na prosjecan klub kome je bod u gostima ko tri!Ovo sto plate dobijaju ovi nasi igraci za ono sto prikazuju je najveca prevara 21 vjeka,pa ovde nema igraca da ga mozes kovat u zvijezde,zadnji minut prilika za kontru ona kornjaca Svajni zastaje nece da rizikuje da pas dane,jes klasa i sve al jedan od razloga sto sporo igramo je on jer mu treba min da se lopte oslobodi,Rooneyu zelim sve najgore kako ga nije vise stid imat najvecu platu na ostrvu dok jedan Verdy koji ja za njega svemirski brod nema ni upola!Nisam razocaran vec frustriran koliko se para potrosilo a ovo ne lici ninasta,zelim nam brzo ispadanje iz lige prvaka i jos ako je moguce sto vise poraza da zaostajemo za 4 mjestom da ne gledam ovog na klupi

avatar
Saturday, 28.11.2015
23:48

Лује, ево ди десно крило-купи Мареза.

avatar
Sasa1988
Sunday, 29.11.2015
11:28

Mahrez ne prelazi u raspade sistema.

avatar
Sunday, 29.11.2015
15:21

Е мој ти. Мислим да би остао у бедном Лестеру, кад би га звао један гигант са ''Театра снова'' ??!!

avatar
Bat
Saturday, 28.11.2015
23:02

igra bez ideje i van gal kao da nema jasan plan..ponovo problemi sa realizacijom.da smo zadovoljni bodom

avatar
Sasa1988
Sunday, 29.11.2015
11:30

Mogli ste primit nekoliko komada jos. Niste vi bili losi koliko je Lester pametno igro. Ne zavisi uvijek sve od vas, a to su Lester i Vardi dokazali. Ucite od navijaca Lestera kako se klub podrzava.

avatar
Sasa1988
Monday, 30.11.2015
21:59

Vala u pravu si, vasih devet igraca nije izlazilo iz sopstvenog sesnaesterca. A Runi je pobijego preko sijeverne tribine. Nije mogo meda. ;) Runija ne mozes nazvat igracem, zato sam pomeno devetoricu. Golman je tamo gdije treba bit. ;)

avatar
Sunday, 29.11.2015
15:21

АПСОЛУТНО! #ВАНГАЛУОТКАЗ

avatar
MANUTD
Sunday, 29.11.2015
13:33

Kako da primimo jos golova kad 9 igraca nije izlazilo iz svog sesnaesterca?

avatar
Saturday, 28.11.2015
22:42

Kakav kiks Lestera, ne sme ovo da im se ponavlja.

avatar
Sasa1988
Sunday, 29.11.2015
14:25

Veliki kiks. Od prosijeka izgubi Lester bod.

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 29.11.2015
20:35

Hahahha, provali nik :D Taj Kutinjo za siromasne osvoji LS, Evropsko prvenstvo 2 puta i SP. A Kutinjo ce ostane li u Luzerpulu osvojiti Komjuniti slid, ako bude imao srece :D :D :D

avatar
Roči Salamanka
Saturday, 28.11.2015
22:33

Junajted igra solidno,pas igra,posed, nema sta dominacija ali podatak da je Svajni postigao gol veceras i prethodno kolo je zabrinjavajuce pored Mate Runija,Marsijala,Depaja,Erere,Janga itd.... Mislim da je pozicija na tabeli sasvim ok naspram ovih navedenih cinjenica.

avatar
Ole Gunar Solšer
Saturday, 28.11.2015
22:07

van Gal mora da nauci da Snajderlin mora da igra prvu i da postoji igra i u napadu. Inace Blind ima perfektan centarsut.

avatar
scylla98
Saturday, 28.11.2015
23:02

Slazem se za blinda, Snajderlin doktor za zadnjega veznog! Mozda ih cuvao za Wolfsburg!

avatar
Enciklopedija
Sunday, 29.11.2015
01:00

Da,da Blind ima ekstra centarsut trebalo bi levog beka da igra posto oni uz krila najcesce centriraju..

avatar
Chris ANdersen
Saturday, 28.11.2015
22:04

Vardi ubica, a i onaj Mahrez odlicno igra

avatar
leo10 barselona
Saturday, 28.11.2015
22:03

Mozel neko da mi kaze gde je sad brat sergio la decima koji je govorio da je barsa prosek ekipa?

avatar
scylla98
Saturday, 28.11.2015
23:02

Brate, jel znas da je ovo vest o remiju izmedju Lestera i UTD-a? Kakva Barsa?

avatar
dzedaj vitez
Saturday, 28.11.2015
23:26

Da l da na svakoj vesti ostaviš isti komentar? Ne znam zašto admini dopuštaju ovakvo trolovanje.

avatar
Vamos Real
Saturday, 28.11.2015
21:58

Mitrovic od svih klubova ode u Newcastle...

avatar
Paklena pomorandza
Saturday, 28.11.2015
21:49

Sta je ovo bre,pa dokle bre vise,izgubih nerve bre,preplacene zvezde koje su u stvari zivi prosek i nista vise.To je Junajted momentalno,jedan prosecan tim koji igra uzasan i dosadan fudbal,tim koji ne moze jednu bre,jednu pravu sansu da stvori protiv prosecnog premierligasa i trener na klupi koji je toliko tvrdoglav i pun sebe da je prosto nevjerovatno.352 protiv ekipe koja igra na kontru i spori Kerik!?...Sta je bre ovom Van Galu,uh tako bih izboksirao tu naduvenu timbu!Od neba se videlo da ide na nereseno,ej nereseno protiv Lestera a prodaje demagogije o nekakvoj borbi za titlu!Junajted momentalno ima 5 igraca koja nesto vrede,Martial,Snajderling,De Gea,Svajnstanger i Herera,sve ostalo je za na "otpad".Kada igra Runi ekipa kao da ima igraca manje,on je pecen za Kinu ili Ameriku.Depaj,Darmijan,Karik,Jang,majko moja,ne zna se ko je gori bio,aut izvode 5 minuta,dodavanja do besvesti a sve to sa tupum ovcjim pogledom zakovan za klupu posmatra filozof i ne trudi se nista da promeni.Gigs kao da je dekor,pa ustani bre bar ti,budi kraj aut liniju,vici,bodri igrace a ne ko mapeti zakucani na klupu.Iskreno navijaci Junajteda,zar ono lici na igru ili na tim koji pretenduje da bude sampion?!Ne mucenje,kazna je da gledas ovaj Junajted i sta cekaju oni iz uprave meni nije jasno,zar misle da ce se nesto promeniti?!Ja tvrdim da je Junajted igrao bolji fudbal pod Mojesom i pokraj cijenice da su ga mnogi igraci "sabotirali",nema nikakvog napretka u igri niti pa znaci da ce biti,i manite mi tabelu i ono proslogodisnje 4 mesto,to je bila cista sreca i nista vise.Ja neznam sta cekaju Ameri dok je jos Karlo slobodan,titulu?!...pa ovog sarlatana Barsa ili Baern ima da ih pregazi!

avatar
MANUTD
Saturday, 28.11.2015
22:44

Ovaj sarlatan nas drzi na veoma visokoj poziciji, a pritom je odigrao 8 od 14 utakmica na gostujucim terenima. Stabilizovao je klub nakon Mojesa, sto bi retko ko uspeo. Vratio nas je u LS,prestao je da gubi utakmice( pogotovo kod kuce), popravio odbranu i doveo je do najefikasnije u Engleskoj, a pod Mojesom su se svi podsmevali istoj. Podmladio je ekipu. Pa prvi napadac nam ima svega 19 godina. O ubacivanju dece iz skole da ni ne pricamo. Napredak je evidentan, problem je sto glori hanteri nemaju vremena da sacekaju i pokazu malo vere nego bi odmah pobede bez i jednog poraza. Cinjenica je da se Lester koji je pre ovog kola bio PRVI na tabeli branio 90 minuta na domacem terenu, valjda to govori nesto. Naravno da smo pobedili svi bi vikali sreca, a da smo izgubili vikali bi kako nemamo pojma.

avatar
Liverpool_Zvezda
Sunday, 29.11.2015
15:26

Vas samo nevernovatna sreća drži tu gde ste, ali ne može ni ona večno trajati.

avatar
Igorr
Sunday, 29.11.2015
14:52

Da li si ti realan sta pises, ni sam u to ne verujes.

avatar
scylla98
Saturday, 28.11.2015
23:04

Gigs je ladovina, on ceka da ode ovaj i da dodje njegovo vreme, da sedne na klupu kao trener a ne asistent. I vec je posao Fergijevim koracima, poceo da zvace zvaku!

avatar
Torr
Saturday, 28.11.2015
21:43

Bruka i dosada, nebi dali gol jos 90 minuta ...

avatar
Enciklopedija
Saturday, 28.11.2015
21:42

Van Gale,Van Gale dve godine nas mucis..Mucno mi je gledam ovakav fudbal,svaki igrac igra kako on misli da treba nema nikakav zadatak od trenera...Ako i pogresi nesto on ne zna ni za sta je pogresio,Van Gal sedi 90 min po panj,nit podvikne igracu ili slicno..Kako je on onako dobro igrao svetsko sa Holandijom ja ne znam,pre toga stigao do finala lige sampiona sa Bajernom...Mozda mu se jednostavno njegova zamisao ne uklapa u Premijer ligi...

avatar
WR10
Sunday, 29.11.2015
01:31

Ova filozofija ne odgovara nikako Unitedu. Uopšte igrači ne znaju šta igraju, možda on ima dobre ideje, ali jednostavno ne prolaze.

avatar
Ole Gunar Solšer
Saturday, 28.11.2015
21:39

Mančester ima loptu na otprilike 40 metara od gola i kreću napred, i ostalo je 20 sekundi do kraja a sudija svira kraj, svašta. Loša igra sem Smolinga, Davida i Marsijala svi su bili loši. Darmijan treba da nauči da izvede jedan normalan centaršut i da se postavi u normalno u odbrani, Svajni i Kerik da nauče da dodaju pas u napred, Jang da podigne glavu da vidi gde su igrači, Depaj da primi loptu a Runi i Mata da naprave jedan dobar potez

avatar
Nikola M.
Saturday, 28.11.2015
21:37

Lester bolji rival, bolje su odigrali utakmicu, imali više opasnijih akcija, pretili iz kontranapada. Nikako mi se nije svidelo vraćanje na 3-5-2 formaciju. Junajtedova odbrana se loše ponaša u toj formaciji, previše igrača u fazi odbrane i ne zna se ko šta radi. Mnogo pometnje i nestabilnosti u odbrani kad se tako igra. Loš Junajted u napadu, premalo akcija i premalo kreiranih šansi. Jedino sam zadovoljan Smolingovim izdanjem, drži svoj nivo igara, ostali slabo, ništa posebno. Ponovo bez ideje i tako nedefinisani, nedorečeni u napadu. Izvukli smo bod, mada teško da smo i to zaslužili.

avatar
MUFC14
Sunday, 29.11.2015
01:04

Lester bolji PO CEMU??? Po tome sto su imali jednu kontru u drugom poluvremenu?! Bili su bolji jedino izmedju 25-45 minuta kad su dali go i ni u jednom delu utakmice ni blizu bolji.Danas 3-5-2 formacija nije bila nikakav problem cak mislim da je bila odlicno odigrana i da su lepo iznosili loptu i kreirali igru sve dok lopta nije dosla do bekova koji su bili APSOLUTNO ocajni i zbog njih Junajted nije dobio. Svaki put kad smo stvorili im prostor da krenu metar 2 napred i centriraju ( a imalo je i kome svaki napad u 16 metara su bili Basti Mata Martial i Runi/Memfis) oni su ili gadjali cavke iza gola ili nepotrebno vracali loptu unazad.

avatar
Sasa1988
Sunday, 29.11.2015
11:33

Dobro je da ovi nazovi igraci Uniteda nisu jos dva il tri dobili ko prosli put. nVoli Lester tako da ispraca.

avatar
Saturday, 28.11.2015
21:37

Драго ми је због Вардија. ЗАСЛУЖИО ЈЕ! Игром вољеног тима свакако не могу бити задовољан. Керик ''боде очи''. Једноставно-преспор је! Шнајдерлин мора да игра. Руни под хитно на клупу, чак је и Депај боље деловао од њега. Вест Хем је следећи противник, знамо сви како играју, али да лошије играју ван ''Аптон парка''. Очекујем победу, ако не то, онда мало бржу и агилнију игру!

avatar
Tomblibui
Saturday, 28.11.2015
21:31

Vardi 9 mil €, Marsijal 36 mil €... Vardi gol, Marsijal nista...

avatar
MANUTD
Saturday, 28.11.2015
22:37

Vardi 28 godina, Marsijal 19.

avatar
Tomblibui
Sunday, 29.11.2015
21:12

Aha, znaci klince treba preplatiti bez obzira sta pokazuju...da li si siguran da ce biti kao Vardi u 28 godini?

avatar
Sasa1988
Sunday, 29.11.2015
11:34

Marsijal prosijek, Vardi presiso Nistelroja.

avatar
Saturday, 28.11.2015
23:47

Разлика у годинама ?

avatar
Beštija1
Saturday, 28.11.2015
21:28

Kako se raspada ovaj junajted, i nekako su opet dosli do 1 boda, valjda se kolo srece okrene vise!!!

avatar
MUFC14
Saturday, 28.11.2015
21:25

E kad bi nasi bekovi (Darmian i Young) znali da predju samo jednog igraca i centriraju mozda bi i dali neki gol....

avatar
scylla98
Saturday, 28.11.2015
23:06

Young nije bek, a za Darmiana nemam reci, uzasan! Ali nije to do njega, secas se na pocetku, kad je dosao, kako je igrao dobro, nego sada imaju svi igraci od Van Gala, ne smeju da pogrese, jer znaju, ako pogrese, onda odmah klupa!

avatar
Enciklopedija
Sunday, 29.11.2015
01:18

Darmian je defanzIvni bek koji zna da uzima lopte,da markira igrace,moze i na stopera da igra...Ima brzinu vecu od stopera i zato je bek,naravno zna i da se krece kao bek da zna kada da ide gore a kada da bude nazad,prirodna pozicija mu je bek...Ali on ne moze da probija po strani,da dobro centriira i slicno...Imas vise vrsta formacija nekome trebaju ofanzivni kao Barsi recimo Alves i Alba..A nekome malo defanzivniji...Mi smo imali Evru koji je znao i defanzivno i ofanzivno...Zatim Gary Nevil on je recimo slican Darmianu bio je defazivniji bek...A Van Gal jos uvek ne zna kakav mu treba..

avatar
MUFC14
Sunday, 29.11.2015
00:43

Znam da Young nije klasican bek al po meni on igra bolje u odbrani ovu sezonu nego u napadu... Imao je jedan od 10 uspesnih centarsuteva a Darmian je i u pocetku bio tanji u napadu dok sad je krajnje ocajan ne secam se kad je zadnji put pogodio centarsut mng su nam bekovi slabi stim. I ne slazem se da je to do Van Gala jer se u ovoj utakmici videlo da svaki put kad je lopta otisla na krilo imali po 4 igraca u sesnestecu dok prethodnih utakmica ponekad 2.

avatar
Carina
Saturday, 28.11.2015
21:24

Svi su impresionirani Vordijevim rekordom i jeste impresivan, ali po mom misljenju mnogo je vazniji za Ranijerija Marez, steta sto je krilo, jer smo tu pretrpani.

avatar
Sasa1988
Sunday, 29.11.2015
11:36

On ne bi ni doso u taj sramotni tim. Ako je potrebno njemu da ode negdije, bice to Arsenal.

avatar
scylla98
Saturday, 28.11.2015
21:23

Momci, mozemo biti zadovoljni bod, cak i prezadovoljni, s obzirom na postavu i formaciju. Nemam vise sta da kazem.

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 28.11.2015
21:22

Kad se samo sjetim Junajteda iz vremena Aleksa Fergusona,igrali su energican,dobar fudbal sa mnogo sansi i golova,a kad vidim ovaj Junajted sa strucnjakom Van Galom,tuga,cemer i jad.

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 29.11.2015
20:45

Secaces se tako i ove Barselone kad odu Mesi, Buskets, Iniesta... To je prirodno, ciklus zivota, nista ne traje vecno. Svi zaboravljaju da je Ferguson godinama imao Skolsa, Gigsa, Ferdinanda, Nevila, Kina i onda samo dodavao Ronalda, Runija, Vidica itd... Al' kad jednom nestane baza onda vise nije dovoljno da kupis samo Nejmara i Suareza pa da kidas, nego moras sve, pa dok se to uklopi prodju godine...

avatar
Аполо
Saturday, 28.11.2015
21:22

Bezlicna igra Junajteda dosad, kako u PL tako i u LS. I opet nekako u vrhu tabele zahvaljujuci kiksevima ostalih ekipa.