Remi Rusije i Čilea u Moskvi

Autor: Nikola Miloradović
petak 09.06.2017.
20:02
Izvor: Sportske.net

Najbolji fudbaleri Rusije i Čilea odmerili su snage u prijateljskom susretu odigrano na "Areni CSKA" u Mosvki.

EPA/YURI KOCHETKOV
EPA/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Nakon 90 minuta igre, nije bilo pobednika. Utakmica je okončana rezultatom 1:1 (0:0), Čileanci su loptu imali ćešće u svom posedu (67-33), dok su Rusi imali nekoliko šansi više od "La Rohe" (16-11 šutevi).

Rusi su prvi pripretili, igrao se 12. minut kada je Dimitri Kombarov bio u prilici, odlično je pucao sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio desnu stativu.

Samo dva minuta kasnije, Akinfejev spašava "Zbornaju komandu" na drugoj strani, Isla je imao jedan na jedan sa golmanom CSKA, ali je čuvar mreže "Armejaca" izašao kao pobednik.

Arturo Vidal je postigao gol u 39. minutu, ali je on poništen zbog navodnog faula.

U drugom poluvremenu, selektor Čilea Pici nakon 10 minuta igre na teren uvodi vedetu Arsenala Aleksisa Sančeza.

Samo minut kasnije, izmena je urodila plodom. Ofanzivac "Tobdžija" sjajno pronalazi Islu, koji ovoga puta uspeva da savlada Akinfejeva.


Ipak, samo 12 minuta kasnije Rusi poravnavaju, Kombarov šalje sjajnu loptu ka Vasinu, koji sjajno skače i glavom zakucava loptu u mrežu Erere.


Do kraja je dobru šansu da donese preokretu selekciji Stanislava Čerčesova imao Glušakov, ali je golman Čilea Džoni Erera odlično intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

Reprezentaciji Rusije ovo je bila poslednja provera pred Kup Konfederacija, koji će se od 17. juna održati upravu pod njihovim domaćinstvom, a na otvaranju ovog takmičenja će se sastati sa Novim Zelandom.

U grupi A su pored Rusije i Novozelanđana, Portugalija i Meksiko, dok Čile turnir počinje utakmicom protiv Kameruna, a sa njima su u grupi B i Australija i Nemačka. Aktuelni prvak Južne Amerike će do Kupa Konfederacija imati još jednun proveru, sastaju se sa selekcijom Rumunije 13. juna u Kluž-Napoki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke