Remi dostojan velikana!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 31.03.2015.
22:39
Izvor: Sportske.net

Reprezentacije Italije i Engleske remizirale su u Torinu u prijateljskom odmeravanju snaga a ljubiljeti fudbala koji su imali prilike da gledaju ovaj meč biće prezadovoljni onim što su "Azuri" i "Gordi Albion" prikazali na stadionu Juventusa.

Beta/AP Photo/Massimo Pinca
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Od petka do nedelje imali smo prilike da gledamo veliki broj takmičarskih mečeva u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj ali se čini da smo najbolju fudbalsku predstavu videli tek u prijateljskom odmeravanju snaga Italije i Engleske.

Velikani evropskog fudbala sastali su se na stadionu Juventusa a konačan rezultat utakmice bio je 1:1 (1:0) iako je utakmica komotno mogla da se završi remijem sa po tri ili četiri data gola.

Golove pogledajte OVDE!

Prvo poluvreme bilo je manje sadržajno a prvi su zapretili gosti sa ostrva preko Vejna Runija. Napadač Mančester Junajteda pogodio je prečku pa je vrlo brzo na drugoj strani usledila kazna.

Defanzivac Juventusa Đorđo Kjelini uputio je centaršut u srce šesnaesterca a tamo je napadač Sautemptona Gracijano Pele samo okrznuo loptu glavom i skrenuo je u malu mrežu gola Džoa Harta.

Do odlaska na odmor nije viđen veliki broj prilika pa su "Azuri" imali minimalnu prednost, a onda je u nastavku usledio pravi "vatromet".

Izabranici Roja Hodžsona krenuli su ka golu Đanluiđija Bufona kao da se radi o takmičarskoj utakmici a prekaljeni čuvar mreže uspevao je da sačuva svoj gol sve do 79. minuta kada je Andros Taunsend raspalio sa ruba šesnaesterca i postigao sjajan gol za konačnih 1:1.

Najviše propuštenih prilika imao je Vejn Runi koji je 72. i 81. minutu mogao do gola ali je Bufon u obe situacije izašao kao pobednik iz direktnog okršaja sa napadačem Mančester Junajteda.

Antoneli je na pet minuta pre kraja gađao tik pored leve stative Džoa Harta, da bi poslednju priliku na utakmici imao Hari Kejn koji je sa distance namučio Bufona ali nije uspeo da ga savlada.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke