Rekorder Evertona spasao Engleze, remi na startu EP u Poljskoj

Autor: Nikola Miloradović
petak 16.06.2017.
19:56
Izvor: Sportske.net

Počelo je Evropsko prvenstvo za igrače mlađe od 21 godine, a na premijeri nije bilo golova.

EPA/Nigel Roddis
EPA/Nigel Roddis

Povezane vesti

Švedska i Engleska su se sastale na startu U21 Evropskog prvenstva, a nakon 90 minuta igre u Kjelceu bilo je najnepopularnijih 0:0.

Sa kojim timovima su obe selekcije počele susret pogledajte OVDE.

U prvih 45 minuta Englezi su imali nekoliko prilika preko napadača Čelsija Temija Abrahama, ali je mreža Šveđana ostala netaknuta.

Prva sjajna prilika na meču viđena je tek u drugom poluvremenu, kada je fudbaler švedske reprezentacije Pavel Cibicki sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio prečku. Igrao se tada 57. minut.


Pretili su potom Englezi preko veziste Čelsija Luisa Bejkera, potom je Larson imao solidnu šansu za Šveđane, ali golova nije bilo.

Par minuta kasnije, defanzivac Lestera Ben Čilvel šutira sa oko 20 metara udaljenosti, lopta pogađa jednog fudbalera Švedske, a potom završava na prečki.

Najuzbudljivi trenutak utakmice viđen je u 81. minutu, pomenuti Čilvel je srušio jednog fudbalera Šveđana u kaznenom prostoru Engleske, glavni arbitar je pokazao na belu tačku.

Valkvist je preuzeo odgovornost, ali je očajno šutirao po sredini gola, te mu je novi golman Evertona Džordan Pikford sa lakoćom ukrotio udarac.


Mladi 22-godišnji čuvar mreže je prvo letnje pojačanje Evertona, stigao je na "Gudison" za 30 miliona funti, što je najveća potrošnja na jednog fudbalera u istoriji kluba.

Do kraja nije bilo ozbiljnijih prilika, te su mreže ostale netaknute, a EP je otvoreno bez golova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Naša reprezentacija sutra igra svoj prvi meč, "Orlići" će snage na startu prevenstva odmeriti sa selekcijom Portugalije od 18 časova po srednjoevropskom vremenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The Truth
Friday, 16.06.2017
20:31

Englezi ulaze u polufinale,videcete ovo je tek prva utakmica i nista ne mozemo znati.Ko bi za Srbiju u prvom kolu rekao da ce osvojiti SP.Danas su imali srece ali uz nekoliko promena u timu bice opasni!

avatar
Gorčilo
Friday, 16.06.2017
20:23

Englezi u poslednje vreme, i seniori i ovi u-21, igraju gotovo identično. Uglavnom imaju posed lopte ali su u napadu totalno bez ideje. Teško stvaraju šanse a vezni igrači neinteligentni.

avatar
Čerek Republika Srps
Friday, 16.06.2017
20:05

Bas je lepo odbranio.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 16.06.2017
20:04

Englezi ocajni,onaj bejker najgori nevidljiv...cim sam video da penal izvodi isti igrac koji je iznudio penal rekao sam da ce promasiti

avatar
Nikki92CFC
Friday, 16.06.2017
20:01

Ok, danas smo videli da englezi ne mogu nikako da se umesaju u borbu za titulu.