Redsi, amateri ste za Namibijce!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 25.09.2014.
09:27
Izvor: Sportske.net

Liverpul i Boro su šutirali 30 penala, na kraju je bilo 14:13 za domaće, što je i rekord liga kupa. Ovi timovi su izjednačili i engleski rekord, ali ko je neprikosnoven kada su u pitanju uvrnute penal serije?

Beta/AP Photo/PA, Peter Byrne
Beta/AP Photo/PA, Peter Byrne

Povezane vesti

Apsolutni rekorderi i ponosni stanovnici Ginisove knjige rekorda su ne baš poznati klubovi, Palas i Siviks iz Namibije. Ova dva tima su u okršaju tamošnjeg kupa izvela 48 penala.

Rezultat je bio 17:16 za Palas, promašeno je čak 15 udaraca sa bele tačke, izgleda da nisu baš dobri u šutiranju, gotovo svaki drugi nije bio gol.

U Engleskoj su do utorka uveče na vrhu bili Arsenal i Roterar, Siti i Stouk, Vila i Kolčester, sva ova tri duela u manje vrednom engleskom fudbalu završena su rezultatom 9:8.

Međutim, kada govorimo o engleskom profesionalnom fudbalu, Liverpul i Mildsbro su se pridružili Dag and Redu i Lejtonu, koji su u utakmici kupa posle remija od 1:1, takođe završili na penalima, bilo je 14:13, kao i na "Enfildu" u utorak.

Bilo je jasno i većih rezultata, ali u amaterskom fudbalu, među nepoznatim ekipama, tipa Brokenhorsta i Andover Taun. Ovi prvi su slavili sa 15:14, a zna se ime i čoveka koji je promašio penal i praktično završio meč, u pitanju je izvesni Klaudio Herbert.

Englezi su umešani i u penal rekorde na međunarodnoj sceni, Anton Ferdinand je promašio penala u duelu polufinala EP za mlade protiv Holanđana, tada je Oranje slaviolo protiv "Psihovih" Engleza sa 13:12. Inače Holanđani su i osvojili šampionat koji su i organizovali, u finalu su savladali Srbiju sa 4:1. Naš tim je u grupnoj fazi igrao protiv Engleza, izgubili smo od Pirsovih klinaca sa 2:0, ali smo ipak prošli u polufinale.

Da se vratimo penalima.

Argentinci su poput Miljana Miljanića izmislili da se posle remija izvode penali u šampionatu, pobednik je osvajao bod. Stariji se sećaju tog ekperimenta i u nekadašnjoj SFRJ krajem osamdesetih i početkom devedesetih.

U takvim mečevima u Argentini postavljen je rekord Južne Amerike. Naime, Argentinos Juniors su savladali Rasing 1988. 20:19. Za taj napor i kao nagrada pripao im je, eto, bod.

Ima još jedna zanimljivost, Riki Lambert sada napadač Liverpula je bio u timu Mejksfilda koji je savladao Forest Grin sa 11:10, što je rekord u FA Kupu. Riki je postigao gol tada gol sa bele tačke, nije ni zakasnio na posao na farmi rotkvi sutradan. Sada je bio u timu Liverpula, ne mora više da radi u poljoprivredi, ali nije stigao do penala, zamenio ga je Baloteli.

U svakom slučaju, u Liverpulu su vežbali penale, na kraju krajeva, oni vole da ih izvode, poslednje dve evropske krune iz 1984. i 2005. su upravo osvojili na ovaj način.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke