Rečenica koja je uzburkala fudbalsku BiH: ''Samo lagano i 'cener' je tvoj''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.05.2017.
22:19
Izvor: Sportske.net, SportSport.ba

Velika afera ovih dana potresa i fudbal u Bosni i Hercegovini, pošto je FK Olimpik objavio audio snimak u kome se govori o nameštanju meča.

Epa/Str
Epa/Str

Povezane vesti

Sve se dogodilo posle utakmice između Metalega i Olimpika (1:1) i napada na gostujuće igrače.

Iz Olimpika tvrde da je posle poslednjeg sudijskog zvižduka Neretljak navodno fizički napao golmana Olimpika Dejana Bandovića, koji je, kako se navodi u saopštenju kluba, odbio ponudu izvesnog menadžera od 10.000 KM da namesti utakmicu.

''Tokom sedmice kapiten FK Olimpic Dejan Bandović je dobio poziv od osobe koja se predstavila kao dobar prijatelj Mate Neretljaka, koja mu pomaže jer je trener Jajčana prema njegovim navodima sam. Bandović se na Ciglanama našao sa pozivaocem te odlučio da snimi celi razgovor iz predostrožnosti.

Tokom razgovora pomenuti gospodin koji se predstavio kao Sanel Klopić, fudbalski menadžer koji je brinuo o karijeri aktuelnog trenera Metalleghea, je ponudio golmanu Olimpica novac, kako bi on ‘povukao ručnu’ te na taj način pomogao ekipi Metalleghea da lakše dođe do pobede.

Reči koje je uputio kapitenu našeg kluba ‘Ne izlaziš na centaršuteve, samo lagano i cener je tvoj. Pametan si momak za ideale ginu budale!’, jasno sugerišu šta je u pitanju i šta je ‘obaveza’ Dejana Bandovića.

Bandović je rekao da on ne želi da učestvuje u takvim radnjama i da nema namjeru da radi takve stvari na zalasku karijere te da to nema veze sa sportom. Tokom razgovora Klopić je pominjao i druge utakmice i osobe, koje su ‘završavale’ utakmice, pa smo jednoglasno doneli odluku da kompletan snimak razgovora dostavimo istražnim organima i relevantnim komisijama N/FS BiH te ih ovim putem pozivamo da preduzmu sve potrebne mere kako bi se ispitao pomenuti slučaj'',
navodi se, između ostalog, u saopštenju FK Olimpik.

Pomenuti snimak razgovora možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke