Real već završio posao?

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.02.2015.
22:38
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri madridskog Reala večeras su opravdali ulogu favorita u duelu sa Šalkeom i kao gosti savladali nemačkog bundesligaša i stekli veliku prednost pred revanš na ''Bernabeu''.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

U prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, Real Madrid je kao gost savladao Šalke rezultatom 2-0 i znatno se približili plasmanu među osam najboljih ekipa.

Prvih dvadesetak minuta meča proteklo je uglavnom u mirnoj igri, bez većih uzbuđenja.

Konačno, u 25. minutu, prva ozbiljnija prilika na utakmici. Klas Jan Huntelar se pored Varana lepo izborio za priliku za udarac, odlično je to učinio sa nekih petnaestak metara, ali je i Iker Kasiljas bio na visini zadatka.

Ali, samo minut kasnije, sledi odgovor madriđana, i to preko Kristijana Ronalda! Karvahal je delovao po desnoj strani, odlično centrirao u ''srce'' kaznenog prostora, a Ronaldo je uspeo da umakne pažnji Matuipa i udarcem glavom pošalje loptu u mrežu - 0:1.

Nešto kasnije, golman Šalkea bio je ponovo na velikim iskušenjima, a ponovo je Ronaldo opasno pripretio njegovom golu, Ovog puta iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, gađao je Ronaldo pod prečku, ali je čuvar mreže domaćih uspeo da zaustavi taj udarac.

Germany Soccer Champions League

Sličan razvoj događaja i u nastavku. Najpre dvadesetak minuta ne baš zanimljive igre, a onda Šalke ne koristi svoju šansu, a gosti to kažnjavaju.

U 74. minutu se dogodila ta velika prilika da Šalke izjednači! Stopostotna! Učida je ispred kaznenog prostora Reala umakao Marselu na desnoj strani, loptu koja mu je bila upućena je odlično vratio rezervisti Plateu, koji snažno šutira, Kasiljas je nemoćan, ali je prečka spasila Madriđane u ovoj situaciji! Ostaje vođstvo Reala!

I baš kao u prvom poluvremenu, posle velike, ali neiskorišćene prilike za Šalke, usledila je kazna na drugoj strani. Ponovo je Ronaldo obavio ogroman deo posla. Ovog puta je bio u ulozi asistenta i to je odradio na maestralan način. Uz levu aut liniju, Portugalac je majstorski oslobodio dvojice protivničkih igrača, odmah zatim uposlio Marsela, koji prelepim udarcem šalje loptu u gornji levi ugao protivničkog gola - 0:2!

Germany Soccer Champions League

Do kraja, Realova rutina, a dodajmo još i da je naš Matija Nastasić večeras bio u startnoj postavi Šalkea, solidno je odigrao i ne snosi krivicu ni za jedan od dva Realova gola.

Golove iz Gelzenkirhena možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Eccentric
Wednesday, 18.02.2015
23:42

Mozete da pricate sta god hocete pepe je jedan od najboljih defanzivaca i sa nijm smo sigurniji silva bolji od ilaru. Igrali smo koliko nam je potrebno