Real - Tajna desnog beka!

Autor: Boris Jovanović
subota 14.02.2015.
13:03
Izvor: Sportske.net

U ovoj deceniji Real je potrošio ogroman novac za desne bekove koji su u teoriji najjeftiniji igrači. Kakav je rezultat?

Beta/AP Photo/Ronald Zak
Beta/AP Photo/Ronald Zak

Povezane vesti

Anćeloti traži novog desnog beka, u Realu nekako nisu imali sreće sa ovom pozicijom. Dani Karvahal koji je sjajno igrao prošle godine, ove nije ni blizu te forme, a ni Arbeloa nije nikada od dolaska iz Liverpula opravdao očekivanja.

Najavljuje se dolazak Brazilca Danila iz Portoa koji prema nekim informacijama vredi 25 miliona evra.

U teoriji, desni bekovi su najeftiniji, najviše je nekako igrača na toj poziciji, tim pre što često od štopera prave desne spoljne igrače.

Real je u poslednjih dvadesetak godina, još od dolaska Kristijana Panućija u drugoj polovini devedesetih dovodio desne spoljne igrače i to ne za mali novac. Italijan je tada, kao Kapelov čovek od poverenja stigao za 8.5 miliona evra, ali se on nije dugo zadržao u Madridu.

Kao zamena je doveden Mičel Salgado, takođe nije bio jeftin, 12 miliona je plaćeno Selti, ali je on otplatio taj novac,  bio deo sjajne generacije, iako su ga često navodili kao slabu tačku "Galaktikosa".

Umesto njega je angažovan Serhio Ramos, Sevilji je plaćeno 27 miliona evra, ali je fantastični defanzivac vremenom završio kao štoper, pa je Real opet bio prinuđen da traži rešenje.

Svojevremeo je stigao Sisinjo za 8 miliona, pa Karlos Diogo za 6, takođe se nisu naigrali. Murinjo je vraćao Ramosa desno jer je na toj poziciji škripalo, pogotovo jer je Arbeloa bio povređen. Zanimljivo da je Portugalac sa sobom želeo da dovede Maikona iz Intera, ali je Morati tražio 25 miliona evra, a Perez nije želeo da plati taj novac za igrača koji je ulazio u četvrtu deceniju života.

Dani Karvahal je bio prodat Leverkuzenu, ali je aktivirana klauzula o otkupu ugovora, pa se vratio, sada u Realu smatraju da bi trebalo da dobije konkurenciju.

Danilo je najverovatnija varijanta, tim pre što Arbeloa želi nazad u Premijer ligu, ali su pominjanje i neke druge opcije poput De Šilja iz Milana...

Potraga se nastavlja...

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 14.02.2015
14:06

Ne znam da li sam pomesao sa necim ali mislim da ste juce pisali kako je Barsa zainteresovana za Danila...

avatar
KeCa RMCF
Saturday, 14.02.2015
14:14

I jedni i drugi su zainteresovani.

avatar
Vamos Real
Saturday, 14.02.2015
14:45

Ne bih da ometam,ali mislim da si smorio na svakom Realovom postu. :)