Real se suočava sa prokletsvom?

Autor: Janko Glavonjić
četvrtak 11.12.2014.
21:43
Izvor: Sportske.net

Real Madrid želi da odbrani titulu prvaka Evrope, to nikome u ovom formatu nije uspelo, a tu je i mnogo drugih tradicija koje će morati da sruše u želji da odbrane titulu...

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Opšte je poznato da nikada niko nije odbranio titulu prvaka Evrope u ovom formatu, a paradoksalno, osvajanjem maksimalnih 18 poena u svojoj grupi, Real je sebi još više zakomplikovao situaciju.

Kraljevski klub će se boriti protiv još jedne tradicije - nikada niko nije posle maksimalnog učinka u takmičenju po grupama osvojio titulu prvaka Evrope!

Milan, Barselona, CSKA, PSŽ i Real Madrid su u prošlosti imali maksimalnih 18 bodova u takmičenju po grupama, bili favoriti za osvajanje titule, ali nisu uspeli u tome.

Milan je 1993. posle takmičenja po grupama u kojem je bio maksimalan protiv Porta, PSV-a i Geteburga u finalu poražen od Marseja sa 1:0.

Dve godine kasnije, PSŽ je imao 18 bodova u grupi sa Bajernom, Spartakom i Dinamo Kijevom, ali su izgubili od Milana u polufinalu.

Sledeće sezone, CSKA je lako prošao grupu sa Legijom, Blekburnom i Rozenborgom, ali su izgubili od Nanta u četvrtfinalu.

Barsa je 2003. u grupi razbila Lokomotivu, Galatasaraj i Klub Briž, ali ih je Juventus izbacio u četvrtfinalu.

Real je postao peti tim sa maksimalnim učinkom pod Žoze Murinjom, ali su ispali na penale od Bajerna.

Ipak, pošto je Real već imao maksimalan učinak u takmičenju po grupama, bar je srušio tradiciju da nijedna ekipa nije dvaput imala 18 bodova...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke