Real - Sad ne valja Bejl?

Autor: Boris Jovanović
utorak 28.10.2014.
11:20
Izvor: Sportske.net

Madrid se zaljubio u Iska posle "El Klasika", pa se postavlja pitanje hoće li Bejl izgubiti mesto u timu? Šta mu zamera Anćeloti i kako je moguće razrešiti situaciju. Ako postoji ponuda Junajteda, hoće li je Real prihvatiti?

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Jasno je da španski mediji ne mogu bez kontroverzi, međutim slučaj Gareta Bejla tera na razmišljanje i postavlja pitanje hoće li se u Realu sukobiti interes tima i marketinga još jednom?

Velšanin ove godine nije ni senka igrača iz prošle, a Anćeloti nije uspeo ni posle 12 meseci u nameri da mu popravi defanzivu. Najskuplji igrač sveta ima problem sa igrom u oba pravca, ne uspeva da bude dovoljno agresivan, a već smo pisali o tome da broj prekršaja koje pravi i ono što čini kada njegov tim nema loptu nije dovoljno.

Sve to je bio problem i prošle godine, ali je nekadašnji fudbaler Totenhema leteo po terenu, asistirao i postizao golove, pa su te mane stavljene u drugi plan.

Ove sezone je ta produktivnost izostala, zbog povrede je propustio i "El Klasiko", a blistao je Isko. On je za razliku od Bejla mnogo napredovao u defanzivi koja mu je bila i najveći problem.

U "El Klasiku", ali i u duelu sa Levanteom držao je čas fudbala, očigledno da se u senci velikih zvezda rađa igrač sposoban za vrhunska dostignuća.

"Kada se Bejl bude vratio igraće", rekao je Karlo Anćeloti, međutim javnost smatra da Isko zaslužuje šansu da igra u kontinuitetu, navijači takođe, a izgleda i svlačionica.

Sa jedne strane to bi možda bilo fudbalsko razmišljanje, sa druge Perez ne može sebi da dozvoli da najskuplji igrač sveta greje klupu, niti da bude u rotaciji i deli minutažu.

Sada nije toliko bitno, ali konstantnim igranjem Isko bi mogao da bude ključ u drugom delu sezone, njemu su potrebni minuti i utakmice. Sa druge strane, ako je Bejl neprikosnoven, za talentovanog Španca ništa neće značiti koji minut u kupu, ili šansa na kašičicu kao do sada.

Engleski mediji pišu o nameri Junajteda da otkupi Bejla, navodno su spremni da sruše rekord i plate za Velšanina 115 miliona evra.

Za Pereza bi to možda bio izlaz, ali i prilika da renovira ekipu i ojača pozicije u odbrani. Međutim, sa druge strane u toj trci za globalnim prestižom, prodaja Velšanina ne bi bila znak jačine i možda bi se klatno pomerilo ponovo ka Junajtedu koji i dalje zarađuje više od marketinga (izuzimajući TV prava) iako u poslednjih godinu dana beleži loše rezultate.

Rano je naravno očekivati prodaju u januaru, kako tvrde ostrvski mediji, međutim, na leto, ako se stvari ne promene, Bejl bi još jednom mogao da bude zvezda prelaznog roka. I to u poslu koji bi zadovoljio sve tri strane, Velšanin bi naime mogao da računa na ugovor oko 15 miliona evra po sezoni čime bi postao najplaćeniji igrač PL!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke