Real sad juri "Ginisa"!

Autor: Boris Jovanović
sreda 10.12.2014.
09:54
Izvor: Sportske.net

Ne pivo, već rekord. Sinoćnjom pobedom protiv Ludogoreca, arhivirana je Rajkardova Barsa, sad sledi napad na svetski rekord. Ko je na meti "Merengesa" i šta treba da učine u narednih mesec dana?

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Real je trijumfalno, sa šest pobeda završio takmičenje u Ligi šampiona ove jeseni, nisu protivnicima dali ni šansu, sa sinoćnjim trijumfom protiv Ludogoreca, računajući prvenstvo i kup stigli su do 19 pobeda u nizu. Posle poraza u gradskom derbiju, usledila je neverovatna serija.

Do sada je španski rekord držala Rajkardova Barselona sa 18 pobeda koji je prekinuo baš Real.

Sada se "Los Blankosi" okreću svetskom rekordu.

Njega drži brazilski tim Koritiba koja je 2011. nanizala 24 pobede. Činilo se tada kao nedostižno, pogotovo za klubove u najjačim evropskim ligama, jednostavno nije realno da pobedite sve mečeve u tri ili četiri meseca koliko je bilo potrebno Brazilcima.

Ali, Real nije daleko, pogotovo u ovakvoj formi i sa ovakvim rasporedom. Treba očekivati da slave na "Mediteranskom" stadionu u Almeriji u petak, pre odlaska na SP klubova.

Ako tamo osvoje trofej, odnosno pobede u dva meča, polufinalu i finalu do rekorda će im ostati dva meča.

Jedan je Valensija u nastavku šampionata, to će biti sigurno i najveće iskušenje na "Mestalji", taj meč se igra 3. ili 4. januara 2015. Posle toga sledi duel sa Atletikom u Kupu Kralja, a do 25. pobede bi mogli da stignu protiv Espanjola kod kuće.

Nije lako, ali nije ni nemoguće, mesec dana, pet pobeda da izjednače rekord Brazilaca, šesta da ostanu sami na vrhu večne liste.

Ovaj Real, koji je, uzgred rečeno dao 71 gol u 19 pomenutih mečeva je za tako nešto sposoban!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 10.12.2014
11:20

19 meceva 71 gol kakva masinerija je real...mec protiv almerije i mecevi na svetskom klupskom prvenstvu ce biti laki i tu ocekujem pobedu cime bi real dosao na 22 uzastopne pobede ali valensija i atletiko ce biti teski...mada ipak valensija je u padu forme a atletiko smo prosle sezone u kupu lagano dobili

avatar
ODB
Wednesday, 10.12.2014
12:44

lagano ? 2 penala i 2 autogola...smiješan si

avatar
Los Vikingos
Wednesday, 10.12.2014
15:47

Rezultat 5-0 u oba meca, hvala. cao.