Real sa penala do trijumfa protiv Đukićeve Kordobe

Autor: Boban Filipović
subota 24.01.2015.
17:57
Izvor: Sportske.net

'Kraljevski klub' je nadigran na premijeri 20. kola španske Primere, ali se ipak vraća kući iz Andaluzije sa osvojena tri boda. Kristijano Ronaldo isključen u finišu zbog uličarskog ponašanja, Garet Bejl sa bele tačke minut pre kraja utakmice doneo pobedu

Beta/AP Photo/Miguel Morenatti
Beta/AP Photo/Miguel Morenatti

Povezane vesti

Ekipa koju sklupe predvodi srpski trener Miroslav Đukuć povela je protiv šampiona Evrope već posle tri minuta igre.

Serhio Ramos je igrao 'rukomet' pred svojim golom, sudija pokazuje na belu tačku, Alžirac Nabil Gilas je precizan, 1:0.

Bebe je imao priliku da duplira prednost domaćina nakon 20-minuta igre, prilika odlazi u nepovrat, ali sedam minuta kasnije Real stiže do izjendačenja.

Korner za goste sa desne strane je izveo Bejl, Karim Benzema je najsnalažljiviji pred golom Kordobe i za peterca trese mrežu Karlosa, 1:1.

Do poluvremna nije bilo većih šansi, pa ni promene rezultata.

U nastavku Kordoba bolja, tačnije konkretnija, prilike su imali prvo Kartabija, potom i Bebe, najbolju je propustio Florini Andone, njegov lob je ostao na prečki.

Deset minuta pre kraja Benzema je zapretio iz daljine, Huan Karlos je odlično intervenisao i izbio loptu u korner.

Finiš meča je obeležio bes Kristijana Ronalda. Znavično najbolji igrač planete je bio veoma nervozan u finišu, danas mu ništa mu nije polazilo za rukom, konstantno je tražio kavgu, tukao protivničke igrače bez lopte kod prekida, prvi put mu je istolerisan jedan kroše, drugi put nije šutiranje rivala: pokazan mu je put u svlačionicu!

Ipak, iako brojčano inferiorniji sve do poslednjih trenutaka regularnog dela utakmice, Anćelotijev tim stiže na 'mišiće' do pobede.

Bejl je izveo slodobdnjak sa 'svoje pozicije', lopta je pogodila u ruku Kartabiju na putu ka golu, desetka Kordobe dobija drugi žuti, a Real prilku da sa bele tačke osvoji sva tri boda.

U odsustvu Ronalda odgovornost je preuzeo Garet Bejl, Velšanin je precizan, 2:1.

To je bio i konačan rezultat utakmice, na osnovu prikazanog na terenu stadiona 'El Arhangel' Kordoba nije zaslužila da izgubi.

Golovi OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Eccentric
Saturday, 24.01.2015
19:00

Nista od rekorda od 50 plus golova u primeri jer ko zna koliko ce propustiti meca a ovim ce mu biti i ugrozena zlatna kopacka jer mesi nece da spava. Ronaldo sam si kriv za ovo.