Real odgovorio Platiniju saopštenjem: "CR7 zaslužuje ZL više nego ikad!"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 28.11.2014.
15:24
Izvor: Sportske.net

Kristijana Ronalda mnogi smatraju najboljim igračem sveta i glavnim konkurentom za osvajanje "Zlatne lopte", ali tako ne misli Mišel Platini.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Mišel Platini je nekoliko puta istakao novinarima da je najpravednije da osvajač Svetskog prvenstva u fudbalu ponese i titulu "Zlatne lopte", dakle, on smatra da bi to trebalo da bude Nemac.

Više niko ne govori o Leu Mesiju kao glavnom konkurentu Kristijanu Ronaldu, već se sve češće spominje Manuel Nojer, golman reprezentacije Nemačke i Bajerna iz Minhena.

Na zvaničnom sajtu Real Madrida danas je moglo da se pronađe i zvanično saopštenje ovog kluba na izjave Mišela Platinija, predsednika UEFA.

"Pre svega, iznenađeni smo što predsednik UEFA govori o svojim preferencijama ko treba da osvoji "Zlatnu loptu".

Drugo, "Zlatna lopta" je individualna nagrada, ne kolektivna, daje se najboljem na ovom poslu i mislimo da ukoliko želi da sačuva reputaciju ove nagrade onda se moraju gledati individualni kvaliteti.

Za kraj, smatramo da je bez razmišljanja Kristijano Ronaldo imao svoju najbolju godinu u karijeri nakon što je osvojio LŠ, "Zlatnu kopačku", niko u istoriji nije postigao više golova u jednom izdanju Lige šampiona. Pored svega ovoga, ima i osvojen kup, a bio je i najbolji strelac domaćeg šampionata.

Ove sezone smo osvojili Superkup Evrope, tada je on postigao oba gola. Ima takođe nekoliko impresivnih rekorda kao što su 20 golova na svojih 12 mečeva u šampionatu koji samo dokazuju da igra bolje nego ikad i da više nego ikad zaslužuje "Zlatnu loptu".
", stoji u saopštenju Real Madrida.

Povodom ovakvih odgovora Mišela Platinija u javnosti oglasio se i levi bek Reala, Koentrao.

"Čini mi se da pojedinci pokušavaju da okrenu takmičenje i glasanje za "Zlatnu loptu" u političke vode i to je za svaku kritiku. Bez obzira koliko je jaka njihova kampanja, neće promeniti ono što je svima jasno.", rekao je Koentrao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke