Real nikad nije dao gol Liverpulu!

Autor: Boban Filipović
sreda 22.10.2014.
20:11
Izvor: Sportske.net

Dva fudbalska velikana su tri puta u istoriji odmeravala snage, 'Redsi' su sva tri puta su tukli 'Kraljevski klub' i svaki put sačuvali svoju mrežu.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Prvi duel Liverpula i Real Madrida bio je onaj u fianlu Kupa šampiona iz 1981. godine na 'Parku Prinčeva'.

'Redsi' su u 'Gradu Svetlosti' podigli 'klempavi' pehar po treći put u svojoj istoriji, čovek odluke bio je levi bek Alan Kenedi koji je u 82. minutu meča postigao jedini gol na utakmici.

Na nove okršaje ovih klubova čekalo se 18 godina, kada su Liverpul i Real Madrid činili par 1/8 finala Lige šampiona.

Prvi meč odigran je na „Santjago Bernabeu“, a 'Redsi' su slavili golom Jusija Benajuna. Zanimljivo, Izraelac je presudio 'Kraljevskom klubu' u 82. minutu, isto kao Kenedi u finalu 18 godina ranije.

U revanšu na 'Enfild Roudu' Redsi su masakrirali Real rezultatom 4:0 i otišli u ¼ finale elitnog takmičenaj u velikom stilu. Golove su postigli Fernando Tores, Stiven Džerard dva komada i Andera Dosena.

Interesentno, kapiten Liverpula je jedini igrač iz te generacije koji će i večeras igrati protiv Reala. U klubu je i dalje Lukaš Leiva, mada on nije ulazio tada u igru. U ekipi je bio Alvaro Arbeloa, koji je sada član 'Merengesa'.

Kada je reč o 'Kraljevskom klubu', trojica koja su pretrpela katastrofu na 'Enfildu' su večeras u kombinaciji za startnih 11 – Kasiljas, Ramos i Pepe. Od onih koji su tada bili u konkurenciji za tim, a nisu ulazili u igru, samo je Marselo još uvek član Reala.

Dosta pažnje posvećeno je Kristijanu Ronaldu, koji će po prvi put od kako je otišao iz Mančester Juanjteda igrati protiv najvećeg rivala 'Đavola'. Portugalcu nedostaju još dva gola da izjednači rekord Raula Gonzalesa u Ligi šampiona. Protiv sebe će imati i lošu tradiciju Reala protiv Liverpula.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke