Real Madrid vs Sevilja - Kako protiv napada od 300 miliona? (20.45)

Autor: Miloš Marković
utorak 12.08.2014.
12:31
Izvor: Sportske.net

Utakmicom u Kardifu, šampion Lige šampiona i osvajač trofeja u Ligi Evrope imaju priliku da osvoje prvi trofej u novoj sezoni. Prednost je, svakako, na strani Real Madrida...

Beta/AP Photo/PA, Nick Potts
Beta/AP Photo/PA, Nick Potts

Povezane vesti

Osnaženi, ohrabreni, motivisani i gladni novih uspeha, fudbaleri Real Madrida jedva čekaju da započnu novu sezonu.

Novim ulaganjima u tim, rukovodstvo kraljevskog kluba dobilo je sasvim novu galaktičku dimenziju, pred Karlom Anćelotijem su slatke muke.

Nema dileme, Anćeloti će se za večerašnji duel, koji počinje u 20.45, opredeliti za najjači i najubojitiji sastav koji ima na raspolaganju.

Iskusni strateg će na kardifski teren izvesti napadačku liniju vrednu – 300 miliona evra!


Britain Soccer Super Cup

BBC trio, ubojita prošlogodišnja igla, pojačana Hamesom Rodrigezom i Tonijem Krosom svakako predstavlja zapanjujući fudbalski potencijal.

Zajedno, ovi fudbaleri sačinjavaju skupocenu skupinu, iako je poznato da u fudbalu ne igra novac već fudbaleri i tim, prednost se mora dati kralejvskoj ekipi.

Na megdanu osnaženom Real Madridu stoji oslabljena Sevilja.

Pobednik Lige Evropa izgubio je kapitena ekipe, najboljeg igrača tima, Ivana Rakitića, koji je pojačao Barselonu. Umesto njega, u sklopu dogovora sa katalonskim timom, stigao je Denis Suarez, kao i Iago Aspas iz Liverpula i Gregorž Kričoviak, doskorašnji fudbaler Remsa.

Ako je verovati statistici i tradiciji, biće ovo jedan krajnje uzbudljiv meč.

Naime, poslednjih 11 godina, Superkup Evrope su naizmenično osvajali pobednici Lige šampiona i Lige Evropa. Prošlogodišnji trofej pripao je Bajern Minhenu, te je sada red na Sevilju. Ipak, tradicija protiv Real Madrida govori donekle drugačije.

Madridski tim je slavio 9 od poslednjih 11 susreta sa Seviljom, ali je izgubio poslednja dva van Bernabeu stadiona. Andalužani posebno treba da se plaše Kristijana Ronalda koji je postigao 16 golova na devet mečeva protiv Sevilje, više nego protiv bilo kod drugog rivala u Primeri.

Poslednjih 13 duela ova dva tima donela su 64 pogotka, u proseku nešto manje od pet po utakmici.

Sevilja, ipak, zna kako se osvaja Superkup kada na megdanu imate tim iz svoje lige. Poslednji put kada su se sastali timovi iz iste zemlje bilo je 2006. godine, kada je upravo Sevilja pobedila barselonu rezultatom 3:0.

Kao što rekosmo, sve ukazuje na to da će ovo biti jedan jako uzbudljiv meč.

Budite tu, podelićemo utiske...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke