Real Madrid – Ko će na gol u gradskom derbiju?

Autor: Miloš Marković
četvrtak 04.09.2014.
10:51
Izvor: Sportske.net

Prvi meč posle internacionalne pauze za Real Madrid je gradski derbi sa Atletikom. Anćeloti je najavio promene, hoćemo li ih videti na golu?

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Nešto jače od hiljadu kilometara od Pariza, gde će Iker Kasiljas braniti gol svoje Španije na meču sa Francuskom, Kejlor Navas se znoji u Valdebebasu.

Reprezentativni golman Kostarike želi da se što bolje spremi za naredne izazove koji ga očekuju, vreba svoju šansu i naporno radi kako bi je zaradio.

U dogovoru sa svojom reprezentacijom, Navas je dobio zeleno svetlo da ostane u klubu, kako bi nadoknadio zaostatak koji ima u odnosu na Ikera Kasiljasa, obzirom da nije prošao čitav pripremni period sa madridskim klubom.

Naime, kejlor je u Madrid stigao 5. avgusta, dve nedelje nakon što je Kasiljas započeo rad u predsezoni u Los Anđelesu. Upravo je zbog toga bivši fudbaler levantea odlučio da ostane u klubu i odradi svoju ličnu 'mini predsezonu'.

Da je dobio poziv selektora, navas bi sada bio u SAD-u, gde njegova reprezentacija igra na Kopa Centroamerikani, ali je Horhe Luis Pinto bio darežljiv.

Pitanje golmana u Real Madridu je osetljive prirode.

Nakon sezone u kojoj je mesto bilo podeljeno između Dijega Lopeza i Ikera Kasiljasa, Florentino Perez je doveo golmana koji je impresionirao na Mundijalu, ali i u Primeri minule sezone, kada je bio najbolje ocenjeni golman lige.

Ipak, to nije dovoljno da se sa gola svrgne legendarni Kasiljas, koji je i pored problema ostao u klubu, spreman da se bori.

Izvori bliski klubu, koje citira španska Marka tvrde da promena na gol liniji neće biti za gradski derbi.

Anćeloti je najavio nakon poraza od Sosijedada da će morati nešto da promeni, da je prikazana igra nedopustiva, te da igrači moraju da povedu računa o svom radu i zalaganju. Okrenuo je novi list Anćeloti, niko nije siguran niti ima zagarantovano mesto, a svoje odluke Italijan će donositi na dnevnoj bazi, na osnovu rada na treningu.

Kejlor Navas bi tu vrlo brzo moga da ispliva u prvi plan. Na kraju krajeva, i zaslužio je...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke