Real kao Zvezda i Partizan!

Autor: Boris Jovanović
subota 04.04.2015.
10:55
Izvor: Sportske.net

Izgleda da uče od "najboljih" uče matematiku. Da li vam ovo zvuči poznato?

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Znate ono kad Zvezda i Partizan jure prednost rivala, pa onda sračunaju, "pobedimo svih 15 utakmica na proleće, i bićemo prvaci". Takva matematika se uvek pokaže kao popravni za narednu sezonu, a izgleda da je nešto od tih manira pokupio Real.

Tačnije, španska "Marka" je sračunala da su Realu potrebna 94 boda kako bi bio prvak. Sada ima 64, a pogađate, do kraja je ostalo još 10 utakmica.

Ali, ni ta računica nije jasna, Barselona neće igrati sa Realom do kraja, a ima četiri boda prednosti, čak i da izgubi jedan meč, pod uslovom da Real sve dobije, osvojiće titulu.

Ipak, list objašnjava da Barselona negde mora da izgubi bodove, nada se da će to biti u Vigu ovog vikenda, a podseća da u pretposlednjem kolu dolazi na "Kalderon" protiv aktuelnog šampiona.

Čitava priča bi bila komična, ali u pomoć se poziva istorija.

Real je već jednom u ovom veku stigao sličnu prednost Barselone. Tačnije, ona je bila veća, pet bodova, ali je do kraja bilo 12 mečeva. Fabio Kapelo je te 2006-07 igrao nerešeno u El Klasiku, bilo je 3:3. Meč će ostati zapamćen po Mesijevom het-triku, ali je Real i pored minusa stigao do titule.

Oni su u preostalih 12 mečeva dobili 10 utakmica, izgubili u Santanderu i remizirali protiv Saragose u pretposlednjem kolu. Ipak, pobedom na "Bernabeu" protiv Majorke poslednjeg dana sezone stigli su do titule.

Imali su isto bodova kao Barselona, 76, mnogo slabiju gol razliku, ali i bolji međusobni skor jer su jesenji El Klasiko dobili sa 2:0.

Inače tog poslednjeg dana sezone su gubili od Majorke na poluvremenu, tačnije do dvadesetak minuta pre kraja sa 1:0, da bi Rejes dva puta i Las Dijara doneli preokret i titulu.

Hoćemo li gledati dramu i ove sezone?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke