Real je ponovo trofejniji od Barselone!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 22.12.2014.
11:02
Izvor: Sportske.net

Svetska titula je sjajna stvar, ali ona ipak vredi mnogo manje od "Desime". Jednom je Murinjo rekao da je to titula za predsednike, ne trenere i igrače. Ali, ovu iz Marakeša će Real pamtiti po nečemu drugom!

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Primat koji je izgubljen tokom Gvardioline ere kada je Barsa bila kolekcionar trofeja je vraćen. Letos je Real uspeo da izjednači na 78:78 kada je u Velsu osvojio Superkup Evrope, a propustio je šansu da povede osvajanjem španskog Superkupa koji je otišao u ruke Atletika.

Ipak, titula u Marakešu, odnosno osvajanje naslova najboljeg na svetu je 79. trofej u istoriji Reala.

Ovo je inače četvrti trofej Reala u ovoj godini, Barsa posti, poslednje što je osvojila je španski Superkup pre godinu i po, u leto 2013. protiv Atletika.

Koji trofeji se računaju?

Šampionati kojih Real ima 32, zatim 19 nacionalnih kupova, 10 domaćih superkupova (računajući i jedan iz 1947. koji se zvao "Tereza Duarte"). Uz to, Real ima jedan Liga kup Španije.

To su domaći trofeji, oni međunarodni su 10 titula prvaka Evrope, po dva trofeja KPK i Kupa UEFA, dva Superkupa Evrope i 4 svetske titule.

To je ukupno 79 titula.

Na drugoj strani Barselona je osvojila 22 nacionalne titule, čak 26 kupova, najviše u Španiji, 13 superkupova i 2 Liga kupa u domovini.

Katalonci imaju više domaćih trofeja od Reala, u Evropi su osvojili četiri titule prvaka, rekordna četiri KPK, rekordna tri Kupa Sajamskih Gradova, što je preteča UEFA kupa.

Uz to imaju i četiri evropska Superkupa i tri svetske titule.

Jasno, mrtva trka, ali su Realovi trofeji vredniji i tu nema nikakve rasprave, 10 puta su bili prvaci Evrope, to je najznačajniji trofej. Uz to, Real u godinama kada je dominirao pedesetih nije bio u mogućstvu da igra Superkup Evrope koji bi verovatno osvajao jer taj tim sa Di Stefanom nije imao dostojnu konkurenciju.

Dakle 79:78, trka se nastavlja!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 22.12.2014
12:07

Svi velikani preuzimaju primat, Real u Spaniji, Partizan po titulama u Srbiji, bravo GIGANTI. Samo terajte napred, do maksimuma i posteno, mada Realu nikad necu oprostiti, sto je i Bernabeu priznao, sto su nam oteli titulu prvaka evrope ali nema veze :) samo takmicenje Partizana vredi mnogo vise nego necije dobijene titule i to mora da se ceni i postuje. Steta sto fudbal nije sport broj jedan u Srbiji inace bismo imali vise evropskih trofeja.

avatar
Alex DeLarge
Monday, 22.12.2014
12:22

Real ne preuzima primat, on ga drzi manje vise od kad je osnovan :). . . Ono sto je bitno je 32 titule prvaka i 10 LS, kupovi manje vise. . Kod nas isto tako, vecu tezinu imaju SFRJ titule, tad je liga imala smisla, ove danas ne vrede ni nekadasnje druge savezne lige. I ono sto te najvise muci, usonja je vredniji od 10 domacih titula, ali vi ste moralni pobednici 68-me, mora da se i to negde racuna :D :D :D

avatar
Monday, 22.12.2014
12:45

Po cemu je SFRJ imala vise smisla?Zbog lakseg namestanja Dinama i zvezde? Zbog toga sto je i pored toga Partizan poznatiji od "dobitnika" usonje? Zbog toga sto je Marsej izbacen iz lige zbog KES-a a Real nije? Zbog toga sto je zvezda imala Dzarovskog a danas ga nema? Zbog toga sto se zvezdi smeju za parkirani autobus u prodatom finalu a Partizanu se izvinjavaju sto su morali da mu otmu titulu prvaka? E moj ti, mogu ovako do sutra ali me, iskreno, mrzi :)