Real 'cementirao' lidersku poziciju

Autor: Boban Filipović
subota 14.02.2015.
19:50
Izvor: Sportske.net

Golovima Iska i Benzeme, 'Kraljevski klub' savaldao Deportivo iz La Korunje u 23. kolu Primere i tako upisao 19. pobedu u tekućoj sezoni, kojom se učvrstio na čelu tabele.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

'Merengesi' su opravdali epitet favorita i sasvim zasluženo osvojili nova tri boda danas na 'Santjago Bernabeu'.

Anćeotijev tim tukao je La Korunju rezultatom 2:0.

Prvo veće uzbuđenje desilo se posle 20-ak minuta igre kada Bejlov projektil završava na prečki.

Ipak, nedugo potom Real je poveo, Arbeloa je porigrao Iska, koji sa 20-ak metara pogađa samo ćoše Fabrijevog gola.

Na poluvreme se otišlo pro minimalnom vođstvu domaćina, najveći krivac za to je Kristijano Ronaldo koji je bio izuzetno sebičan u nekoliko situacija. Nije Portugalca hteo gol, ali je ipak imao nekoliko maestralnih poteza.

Real je bio bolji tim na terenu, imao je osetno veći posed lopte, a pitanje pobednika je definitivno rešeno u 73. minutu.

Kristijano Ronaldo ovoga puta nije bio sebičan kao u prvom delu igre, aistirao je Karimu Benzemi, koji bez problema rešava situaciju jedan na jedan sa Fabrijem.

U finišu je Deportivo imao šansu da kreira dramatičnu završnicu, Kasiljas je imao jednu grubu grešku, ali je blok Varana sprečio goste iz Galicije da dođu do gola.

Problem za Anćelotija pred meč 1/8 finala Lige šmapiona sa Šalkeom mogla bi da bude povreda Marsela u samom finišu utakmice.

Ostalo je 2:0, Real će ostati lider nakon 23. kola, sada ima plus četiri u odnosu na Barselonu koja sutra čeka Levante. La Korunja ostaje u sredini tabele sa 24 boda.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Eccentric
Saturday, 14.02.2015
20:51

samo tako, naco mi nije siguran ali idemo halla madrid

avatar
arthaslichking
Sunday, 15.02.2015
00:50

Naco je uvek bio nesiguran , zna da uzme loptu ali ne zna sta sa njom dalje, ume da zagradi snazan je ali tehnika nula dao bih ga kod Zidana da ga poduci malo kontroli lopte, to bi ga ucinilo nogo boljim. Ostalo solidna partija nismo imali srece, moglo je biti i vise, ali doro, mene brine to sto generalno nismo bili previse sigurni na sredini.