Ranijeri "krunisao" svoje pulene

Autor: Beta Beta
subota 23.04.2016.
16:17
Izvor: Beta

Menadžer Lestera Klaudio Ranijeri pohvalio je danas svoje "cezare" za igre u sezoni i rekao je da će njegovi fudbaleri dati i više od maksimuma u meču sa Svonsijem, koji bi ih još više približio tituli.

BETA/AP Photo/Rui Vieira
BETA/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

"Lisice" su prve na tabeli sa pet bodova više od Totenhema i potrebno im je osam bodova iz poslednja četiri kola da bi osvojili titulu. Eventualni trijumf nad Svonsijem doneo bi im osam bodova prednosti nad Totenhemom, koji u ponedeljak igra protiv Vest Bromvič Albiona.

Lester neće moći da računa na svog prvog strelca Džejmija Vardija, koji je suspendovan za sledeće dve utakmice. On je bio jedan od ključnih igrača tima ove sezone, ali je Ranijeri ubeđen da će ostali igrači nadoknaditi njegovo odsustvo.

"Nije lako igrati bez igrača koji daje golove za nas. U svakoj utakmici dajemo svoj maksimum, ali sam siguran da će svi sutra dati još malo više da bi pobedili. Mislim da imam 24 zvezde. Imam 24 'cezara', to je naša snaga. Nije samo jedan Cezar, nego ih ima još 23", rekao je Ranijeri novinarima.

Ranijeri je dodao da veruje da Rijad Mahrez može da bude ključ za pobedu protiv Svonsija kod kuće. Reprezentativac Alžira postigao je samo tri gola u poslednjih 17 utakmica, ali je u decembru postigao het-trik u pobedi od 3:0 nad Svonsijem, a nekoliko puta je bio jedini strelac za pobede Lestera od 1:0 u drugom delu sezone.

"On je fantastičan. Rijad je naša svetlost. Kada se on uključi, vau, Lester menja boju - i to je istina", bio je slikovit Ranijeri.

U odsustvu Vardija, u napadu bi trebalo da igra Leonardo Uljoa, čiji je penal u nadoknadi vremena doneo bod Lesteru protiv Vest Hema prošle nedelje (2:2).

"Kada Vardi nije tu, moramo da menjamo strategiju. Leo zaslužuje da igra, ali pre Lea je tim, a ja mislim na ono što je najbolje za tim. Videćete u nedelju. Moramo da menjamo nešto. Kada je Džejmi tu, svi znaju kako se kreće. Mogla bi da izadje drugačija formacija. Ne želim da vam kažem", rekao je Ranijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke