Rakitić: "Zaslužili smo ovu pobedu"

Autor: Beta Beta
sreda 22.06.2016.
10:57
Izvor: Beta

Fudbaler Hrvatske Ivan Rakitić rekao večeras da je njegova ekipa zaslužila pobedu protiv Španije u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva.

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

"Fantastičan je osećaj i zaslužili smo pobedu jer smo se borili do samog kraja. Ova ekipa je borbena i dišemo jedan za drugoga. Igrali smo možda protiv najbolje reprezentacije na svetu bez važnih igrača, pa se vidi koliko smo moćni. Bili smo spremni od prvog do poslednjeg minuta. Odradili smo posao u grupi, večeras ćemo uživati i smiriti se uoči osmine finala", rekao je Rakitić, prenela je Hina.

Fudbaleri Hrvatske pobedili su večeras u Bordou selekciju Španije sa 2:1 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva i tako se sa prvog mesta plasirali u osminu finala.

Hrvatska je grupnu fazu takmičenja završila sedam bodova, dok je Španija druga sa bodom manje. Izabranici Ante Čačića će ime protivnika u osmini finala saznati kad se završe sve utakmice grupne faze, dok će se Španija u borbi za četvrtfinale boriti sa Italijom.

Golove za Hrvatsku u večerašnjem meču postigli su Nikola Kalinić u 45. i Ivan Perišić u 87. minutu, dok je jedini gol za Španiju postigao Alvaro Morata u sedmom minutu.

Rakitić je u 14. minutu imao sjajnu priliku za gol, ali je pogodio okvir gola.

"Da gađam to 500 puta, ne bih tako pogodio. Mislim da sam pogodio i prečku i stativu", rekao je on.

Golman Hrvatske Danijel Subašić obranio je penal Serhiju Ramosu u 72. minutu.

"Penali su uvek lutrija, protiv Češke nisam mogao ništa, a Ramosa sam sačekao i obranio. Prišao mi je Darijo Srna i kazao da je savet od Luke Modrića da ga sačekam i bacim se udesno. Iako su nam falili glavni igrači, ali su ih ovi momci koji su ih zamenili pokazali da su zasluženo u reprezentaciji", rekao je Subašić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke