Rakitić o Mesiju: "Nikada neće biti sličnih njemu"

Autor: Miloš Stanojević
petak 20.02.2015.
15:29
Izvor: Sportske.net

Hrvatski reprezentativac smatra da, bez obzira ko osvoji Zlatnu loptu, titula najboljeg pripada Leu Mesiju.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Sjajni vezni fudbaler Barselone je u okviru intervjua katalonskom radiju, otkrio šta misli o nekim svojim saigračima, životu u Barseloni i izazovima u Ligi Šampiona.

Govoreći o Nejmaru, kaže da vredno radi, a da su najbolje godine pred njim i ističe da jako podseća na svog južnoameričkog suseda.

Kada je reč o Mesiju, Rakitić nije štedeo reči hvale.

"Ništa novo neću reći, ali samo je jedan Lionel Mesi. Bez obzira ko osvoji Zlatnu loptu, on ostaje unikat. Nikada neće biti sličnih njemu." - smatra argentičev saigrač.

Kada je reč o njegovom navikavanju na život u Barseloni, Ivan kaže da on voli da vodi jednostavan život sa svojom porodicom, da "ide u kupovinu u supermarket" ili "šeta psa".

Hrvat se osvrnuo i na predstojeće obaveze svog tima u LŠ.

"Stvari u fudbalu se brzo menjaju. Pre nekog vremena nismo bili favoriti, a sada je drugačija situacija. Mi znamo da nema lakih protivnika u ovoj fazi takmičenja, zato ćemo dati sve od sebe za prolaz u sledeću rundu." - zaključuje Rakitić.

Barselona svoj prvi meč osmine finala igra sledećeg utorka u Mančesteru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E
Friday, 20.02.2015
16:46

Kada vidimo sve Messijeve karakteristike,i kakava sve cuda cini na terenu,igra kao vezni igrac,asistira,igra u napadu,daje puno golova,radi apsolutno sve...Tesko da ce se pojaviti vise igrac slican Messiju.

avatar
Emre Can
Friday, 20.02.2015
17:55

Mesi,Mesi,Mesi,Mesi...Niko ne kaze da nije vrhunski igrac ali ne mozes da menjas istinu jer svi mi znamo da je Maradona bolji i da ima tu igraca koji su na njegovom nivou poput Zube,Dinja,Zidana.Mesi igra u ekipi koja ima 70% poseda i moze da proba milion puta i gol i asistenciju i zato ima toliko jaku statistiku.Samjuel Eto je u dresu Barselone rešetao kao klasicni centarfor pa za njega ne govorite iste stvari.Da je ostao u Barsi imao bi preko 300 golova u Primeri.Mesi je odlican,ali kada bi igrao u ekipi koja ne igra leprsavo kao sto je Barsa igrala 2007-2012 i ekipi koja nema posed 70% uvek vec od 40 do 60 onda bi se videlo da nije toliko dominantan.On to pokazuje u Argentini svakodnevno jer nije ni senka igraca iz Barse.Ajde ti meni objasni kako je Spanija uzela onako ubedljivo i EP pa i SP? Je li i tu Mesi pomogao? Mesi je udarna igla prejake ekipe,svetski igrac ali Spanija je dokaz da on nije pokretac Barselone vec Barselona njega jer Spanija onda tom logikom ne bi nista osvojila.Stavi Mesija u Viljareal koji ce protiv Barselona imati 35% poseda,Mesi ce dobiti 3 lopte pa da vidimo koliki je igrac.U Barsi ih ima 20 na svakom mecu.Maradona je sa Napolijem svrgnuo tada mocni Milan,sa prosecnom Argentinom sampion sveta.Pricas kao da si gledao i Maradonu i Mateusa i sve zive fudbalere.Ustvari vrlo malo znas i zelis svima da pokazes kako je Mesi najbolji iako sam znas da nije. Mesijeve partije u Argentini i partije reprezentacije Spanije su dokaz da on nije najbolji ikad vec svetski igrac koji je medju 30-40 najboljih ikad i nista vise! Razmisljajte malo i ne dajte da vam svako servira statistike.Pozdrav.

avatar
Miodrag El Pibe Sremac
Saturday, 21.02.2015
13:35

Evo ja pratim fudbal veoma dugo i mogu reći da sam kompetentan da komentarišem ovu temu.Gledao sam mnoge svetske majstore i mogu reći da poredak najboljih ikada izgleda ovako 1.MARADONA 2. MESI/RONALDO ( LUIS NAZARIO DE LIMA) 3.tu je već gužva,KROJF,STOIČKOV,VAN BASTEN,PLATINI,BAĐO,RONALDINJO,ZIDAN,C.RONALO,INIESTA,PIRLO i razni drugi doktori fudbala.A priča ti baš i ne pije vodu,jer da mogu svi da rade to što Mesi radi danas,svi bi bili Mesi.Bilo je jakih timova kao što je Barsa i ranije,Real Madrid pogotovo,još kad su igrali čuveni nemci Brajtner-Necer,što je bio jedan od najboljih veznih tandema ikada,pa Milanov trio holanđana,itd.I svi su bili dominantni timovi,ali nisu se isticali njihovi najbolji igrači kao Mesi danas ( ne računam Maradonu i Ronalda).A što se reprezentacija tiče,Mesi je na svetskom prvenstvu odigrao veoma dobro,bez njega bi teško do finala došli,a ta ista Španija,je završila takmičenje u grupi.A sem toga Barselona danas nema najjači tim,čak ni u top 3 (iako sam navijač Barse),pa Mesi nosi čitavu ekipu.

avatar
Saturday, 21.02.2015
13:28

Ovaj tvoj skolski sastav nisam ni citao. Da se samo statistika gleda ti te gore na pocetku ne bi ni pominjao.