Rakitić: ''Idemo na pobedu, Inijesta bi mogao da odmori malo''

Autor: Beta Beta
nedelja 19.06.2016.
18:34
Izvor: Beta

Fudbalski reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Španije na Evropskom prvenstvu, ali da njegova ekipa ide na pobedu kako bi obezbedila plasman u osminu finala.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Hrvatska je petak i pored vodjstva od dva gola, odigrala nerešeno 2:2 protiv Češke, u utakmici drugog kola Grupe D i zauzima drugo mesto na tabeli sa četiri boda. Prva je Španija sa svih šest bodova, treća je Češka sa jednim bodom, dok je Turska bez bodova.

"Česi su iz jedne prilike postigli dva gola, fudbal nas je na toj utakmici previše kaznio. Sada moramo da se okrenemo Španiji. Biće teško, radi se o najboljoj reprezentaciji na svetu, ali važno je da razmišljamo o sebi, neka oni misle o nama", rekao je Rakitić, prenela je agencija Hina.

Rakitić je naveo da se hrvatska i španska ekipa dobro poznaju. 

"Svi sve znamo. Španci su ušli u pravi ritam. Svi su opasni, imaju iskustvo sa velikih takmičenja, mirnoću i znanje", dodao je Rakitić i posebno izdvojio svog saigrača iz Barselone Andresa Inijestu.

"Inijesta je magija fudbala, što drugo reći. Uživam što igram uz njega i što mogu da učim od takvog majstora. Svi uživamo kada on igra. Nadam se da se ispucao u prve dve utakmice i da će se protiv nas odmarati. Čuo sam se i sa ostalim igračima Barselone koji su u reprezentaciji Španije", rekao je Rakitić.

Hrvatska bi pobedom protiv Španije obezbedila prvo mesto u grupi, bodom bi zauzela drugo mesto, a eventualnim porazom bi mogla da padne na treće.

"Dokazali smo da možemo da se nametnemo, siguran sam da ćemo imati svoje prilike. Odlično se osećam, juče je bilo malo umora, danas je već bolje, ali sve ćemo staviti po strani. Nije dobro kalkulisati. Idemo po pobedu, mada znamo da nam je dovoljan i bod", rekao je Rakitić.

Utakmice poslednjeg trećeg kola Grupe D igraće se u utorak od 21 čas. Hrvatska će u Bordou igrati protiv Španije, a Turska u Lansu protiv Češke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zico
Sunday, 19.06.2016
20:20

iniesta da je imao solidan sut recimo nesto kao kros eto na pr bio bi pored mesija glavni konkurent zl i on bi posedovao sigurno jedna ronaldova...

avatar
Breaking Bad
Monday, 20.06.2016
12:38

Iniesta ima sasvim dobar šut, nažalost vidio sam to protiv Reala prošle godine, ali brate ako Kros ima solidan šut onda stvarno ne znam ko ima odličan.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 19.06.2016
20:13

spanija je prosla dalje izmenice del boske pola tima sigurno

avatar
ppera1
Sunday, 19.06.2016
19:47

A ko ne uživa kada Inijesta igra? Čak i protivnički navijači ga redovno nagrađuju aplauzom na svakom stadionu... :)

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 19.06.2016
18:48

Nema sane da se opuste i igraju sa rezervnom postavom, nisu ludi da dopuste Hrvatima da budu prvi i od gotovog prave veresiju...

avatar
Don Andres
Sunday, 19.06.2016
18:43

rakitic za sad igra jako dobro prvenstvo.. 3. je po broju kreiranih prilika a ima i jedan gol..